Magyar EU-elnökség

2024.06.19. 13:30

Orbán Viktor a Mercedes vezérigazgatójával tárgyalt

Orbán Viktor miniszterelnök szerdán a Mercedes-Benz Group AG stuttgarti székhelyén munkaebéd keretében megbeszélést folytatott Ola Källenius vezérigazgatóval, a cég igazgatótanácsának elnökével – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

MW

Orbán Viktor miniszterelnök (b) találkozója Ola Källenius vezérigazgatóval, a cég igazgatótanácsának elnökével a Mercedes-Benz Group AG stuttgarti székhelyén 2024. június 19-én

Forrás: MTI

Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda

A találkozón

áttekintették a magyar EU-elnökségnek az európai versenyképességgel és gazdaságfejlesztéssel kapcsolatos terveit, valamint a Mercedes folyamatban lévő beruházásainak helyzetét

– mondta Havasi Bertalan.

Reggeli barátságos meccs Stuttgartban. Találkozó a Mercedes-Benz vezérigazgatójával. Este már élesben!

– írta Orbán Viktor miniszterelnök a Facebook-oldalán.

A miniszterelnök a baden-württembergi kormányfővel tárgyalt

Orbán Viktor miniszterelnök szerdán részt vett a Baden-Württemberg tartomány és Stuttgart városa által szervezett, a Magyarország–Németország labdarúgó mérkőzést megelőző hivatalos fogadáson – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A magyar kormányfő az esemény keretében kétoldalú egyeztetést is folytatott Winfried Kretschmann tartományi miniszterelnökkel.

2023-ban Magyarország Baden-Württemberg 12. legfontosabb kereskedelmi partnere volt. A teljes forgalmat tekintve Németország tartományai közül Baden-Württemberg a második legnagyobb kereskedelmi partnerünk.

Kétoldalú kapcsolataink kiemelt projektje a német nyelvterületen kívül egyedüli német nyelvű budapesti Andrássy Egyetem – emlékeztetett a sajtófőnök.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában