Pusztítás

2024.06.08. 09:29

Egyre közelebb kerül a nukleáris háborúnak a rémképe

Legkevesebb ötmilliárd ember halna meg a NATO és az Oroszország közötti totális, mindent elpusztító atomháborúban.

MW

Az orosz elnök többször meghúzta a vörös vonalat: ha veszélyben van országa szuverenitása, vagy a Nyugat még jobban beleavatkozik az ukrajnai háborúba, akkor habozás nélkül kész bevetni a nukleáris fegyvereit

Forrás: Shutterstock

Fotó: santoelia

Az orosz–ukrán háború harmadik évébe lépve Emmanuel Macron francia elnök háborús uszítása, és Vlagyimir Putyin orosz elnök többszöri figyelmeztetése után ismét napirendre került a NATO és Oroszország közötti totális nukleáris háborúnak a rémképe. Az orosz elnök többször meghúzta a vörös vonalat és úgy fogalmazott, hogy ha veszélyben van országa szuverenitása, vagy a Nyugat még jobban beleavatkozik az ukrajnai háborúba, akkor habozás nélkül kész bevetni a nukleáris fegyvereit.

Macron elnök többször hangsúlyozta, hogy NATO-csapatokat kellene Ukrajnába küldeni, továbbá úgy fogalmazott, hogy számára nincsenek vörös vonalak. 

A háborús pszichózisban szenvedő francia államfő még azt a lépést is felvázolta, miszerint bevetné a nukleáris fegyvereit Oroszország ellen.

Ez pedig egy olyan brutális láncreakciót indítana be, amely eredményeként meghalna az Egyesült Államok, Európa, Oroszország és Kína lakosságának 99 százaléka. A nukleáris holokauszt szoros következményeként pedig a konzervatív becslések szerint legalább 5-6 milliárd ember halna meg – írja a Magyar Nemzet a cikkében.

Az ukrajnai proxyháborún keresztül totálisan egymásnak feszült az Egyesült Államok által vezetett NATO és az Oroszország által vezetett hatalmi tömb.

A teljes cikk IDE KATTINTVA olvasható!



 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában