Férfi kézilabda

4 órája

NB I – Nem vallott szégyent az ETO University, de más szint a Veszprém – galéria

Az ETO University 15 góllal kikapott a férfi kézilabda NB I rangadóján a Veszprémtől, ezzel elszenvedte első vereségét a bajnokságban.

Kisalföld.hu

A zöld mezes győriek jól küzdöttek, de simán kikaptak a toronymagas esélyes Veszprémtől.

Fotó: Csapó Balázs

ETO University HT–Veszprém 22–37 (11–19)

Győr, Audi-aréna, NB I-es férfimérkőzés, 2742 néző. V.: Héjja, Kónya.

ETO: Bősz – NAGY M. 4, Dely 1, Bombac 3, Vilovszki, BOZOVIC 5, Laurinyecz. Cs.: Pásztor (kapus), Pieczonka, Hári 1, Balogh Zs. 4/2, Fazekas M., Lang, Vajda 2, Ásványi 1, Mátés 1/1. Edző: Kilvinger Bálint.

Veszprém: CORRALES – VAILUPAU 4, REMILI 4, Cindric, FABREGAS 7, KOSZOROTOV 4, Descat 3/2. Cs.: Jensen (kapus), Sandell 2, Elísson 3, Ligetvári, PECHMALBEC 5, Casado 3, Grahovac, Végh 2, Janowszky. Edző: Xavi Pascual.

Hétméteresek: 4/3, ill. 3/2. Kiállítások: 8, ill. 10 perc.

Sok éző, jó hangulat várta a Veszprémet Győrben. Az első gólt a vendégek szerezték, ezt sikerült hamar kiegyenlíteni, de a folytatásban már a vendégek irányították a játékot. Jól tartotta sokáig magát a forduló előtt még hibátlan újonc, 1–7-ről feljött négy gólra (4–8), de még az első félidőben kialakult a tízgólos differencia (8–18). A félidő hajrájában sikerült visszakapaszkodni egy kicsit a győri csapatnak, csak 8 góllal vezetett a szünetben a BL-győzelemre is esélyes bajnoki címvédő. A második félidőben sokáig maradt a 10 gól körüli állás, a véghajrában azonban kicsit kinyílt az olló, és végül 15 gólos lett a különbség.

 

Ezzel már csak a klubvilágbajnok Veszprém hibátlan a bajnokságban, hiszen a győriek most, a szegediek pedig szombaton, Csurgón veszítették el veretlenségüket.

Kilvinger Bálint: – A Veszprém olyan tempót diktált, amibe mi a kelleténél többet hibáztunk bele. Az igazság az, hogy bele is mentünk egy gyors játékba, illetve többen azért megilletődöttebbek voltak. Látjuk, hogy a BL másik színvonal, de a küzdelemmel összességében nem volt gond, most a sjaát bőrünkön tapasztaltuk meg, hogy a hétköznapi munkába mennyit kell beletenni. Jó tapasztalat volt ez számunkra, ugyanúgy megyünk tovább, nyilván nem történt tragédia.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában