Labdarúgás

2 órája

Nagyot küzdött, de búcsúzott a Mezőörs a Magyar Kupától - fotók

Magabiztos, 3-0-s győzelemmel jutott tovább a címvédő Paks a Mezőörssel szemben a labdarúgó MOL Magyar Kupa harmadik fordulójából.

Kisalföld.hu

Fotó: Molcsányi Máté

Mezőörs KSE–Paksi FC 0–3 (0–1)

Mezőörs, MOL Magyar Kupa, 3. forduló (a legjobhb 32 közé jutásért), 1200 néző. V.: Molnár A. 

Mezőörs: Somogyi Cs. – Gergely (Roll, 83.), Papp Sz., Vári, Zámbó, Böröczky – Szántó M. (Nagy K., a szünetben), Molnár T. (Végh T., 59.), Tóth L., Kerékgyártó – Dávid (Simon A., a szünetben; Kreicz, 63.). Edző: Bohner Roland.

Paks: Simon B. – Kovács K., Kinyik, Lenzsér (Ötvös, 24.), Silye – Papp K. (Windecker, 61.), Mezei – Varga R., Zimonyi (Gyurkits, 61.), Földi (Horváth K., 72.) – Tóth B. (Pesti, 72.). Vezetőedző: Bognár György.

Gsz.: Tóth B. (26.), Ötvös (50.), Gyurkits (79.).

26. p: Földi távoli lövése a kapufán csattant, majd a kipattanót Zimonyi passzolta középre, ahol Tóth B. érkezett, és 1 méterről a kapuba tessékelte a labdát. 0–1.

50. p: Ötvös értékesített magabiztosan egy büntetőt, amit kezezés miatt ítéltek meg.  0–2.

79. p: Ötvös átadása után Silye passzolt vissza a második hullámban érkező Gyurkitsnak, aki a kapuba helyezett. 0–3.

Nagyszerű időben, tökéletesen előkészített pályán, pazar hangulatban – mobil lelátókon szurkolhattak a szép számban megjelenő drukkerek, s nem maradhatott el a Mezőörsön (is) már megszokott Nélküled című dal előadása  sem – kezdődött a várva várt kupameccs, amit a szeptemberi nagy esőzés miatt halasztottak szerdára.

Egyértelműen az élvonalbeli vendégek ragadták magukhoz a kezdeményezést, látszott, hogy komolyan veszik a találkozót Bognár György tanítványai, ennek megfelelően több lehetőség is adódott az egyébként kitűnően védő Somogyi kapuja előtt. A félidő derekán Lenzsér sérülése okozott a vendégeknél kisebb riadalmat, a győri származású játékos később elmondta, a korábban műtött térde rándult meg, de talán nem érte akkora baj. Nem sokkal ezután megszerezte a vezetést a Paks, s csak azért  nem lett nagyobb a különbség, mert  a lipóti kötődésű Zimonyi két helyzetet is elpuskázott.

Szünet után szinte azonnal egyenlíthetett volna a hazai csapat, de a meglepetésre az elől feltűnő Gergely kihagyta  a  Mezőörs legnagyobb lehetőségét. Rezdült a háló viszont  a másik oldalon, előbb egy büntető után, majd a hajrában is lőtt még egy gólt a Paks, amely összességében magabiztosan hozta a kötelezőt. 

Bohner Roland: – Az első félidőben tisztességesen helytálltunk és megvoltak a lehetőségeink, akár az egyenlítésre is, aztán a végjátékban elfáradtunk és kijött a két csapat közötti három osztálynyi különbség.

Bognár György: – Nagy koncentrációt igényelt csapatomnak a mérkőzés, nem becsültük le ellenfelünket, s nehezen is törtük fel  a mezőörsiek védelmét. A szezonban eddig kevesebb lehetőséget kapó játékosokat is szerepeltettem, de azért Ötvös Bencét és Windecker Józsefet is pályára küldtem. 

Előzetes:

A 32 közé jutásért kiírt találkozót eredetileg szeptember 15-én kellett volna lejátszani, de a vármegyei első osztályban szereplő klub - a Pakssal egyetértésben - az időjárási körülmények miatt halasztást kért. Ezt a magyar szövetség (MLSZ) elutasította, ennek nyomán pedig a házigazda mezőörsiek elálltak az összecsapás megrendezésétől. Az MLSZ első döntése értelmében a Paks 3-0-s végeredménnyel jutott tovább, de a Mezőörs felülvizsgálati kérelmet nyújtott be, a szövetség pedig megváltoztatta határozatát, melynek nyomán szerdán lejátszották a mérkőzést. 

A Paks az október végén esedékes következő körben - akárcsak tavaly - a másodosztályú Budapest Honvédhoz látogat. Egy éve a negyedik fordulóban a későbbi győztes tolnaiak 2-2-es döntetlen után 11-esekkel jutottak tovább. 

MOL Magyar Kupa, 3. forduló (a 32 közé jutásért): Mezőörs KSE (megyei I.)-Paksi FC 0-3 (0-1)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában