Labdarúgás

3 órája

MOL Magyar Kupa - Meglepetésben bíznak Mosonmagyaróváron az ETO ellen

Az óvári Illés Dávid számára pikánsnak ígérkezik a szerdai kupamérkőzés. A MOL Magyar Kupa negyedik fordulójában rendezik a Credobus Mosonmagyaróvár-ETO mérkőzést.

Kisalföld.hu

A mosonmagyaróvári Illés Dávid szerdán a nevelő egyesülete ellen játszhat a MOL Magyar Kupában. Fotó: molkupa.hu

Két az osztályában jól menetelő csapat találkozik egymásssal szerdán 12.30 órakor. Az NB III-as Credobus Mosonmagyaróvár az ETO-t fogadja a MOL Magyar Kupa keretében.

MOL Magyar Kupa
A Mosonmagyaróvár és az ETO az NB II-ben és korábban a MOL Magyar Kupa keretében is találkozott egymással.

Győri vagyok, tizenkét évet húztam le az ETO-ban, játszottam jó néhány meccset győri színekben a mostani csapatom ellen is. Ezt már magam mögött hagytam, a csapatban egyébként sincs senki, akit ismernék, a stábban talán még akad néhány régi ismerős, de mindenkit a barátom lenne, akkor is a Mosonmagyaróvár sikeréért küzdenék a kupameccsen.

Illés Dávid természetesen tisztában van az erőviszonyokkal, de úgy véli, egyáltalán nem esélytelen a csapata.
 

Jó focit játszunk, próbáljuk sokat birtokolni a labdát és dominálni a meccseket, ami egy NB I-es csapat ellen nyilván nehéz feladat lesz, ezért ott meg egy másik fontos készségünkre lesz szükségünk: a csoportunkban mi kaptuk a legkevesebb gólt, és immár ötmeccses gólnélküli sorozatban van a védelmünk - mondta büszkén a támadó. - Szerencsére többféle játékot is tudunk játszani, és az ETO ellen szinte biztos, hogy masszív védekezésből indulva próbálunk majd kontrákat vezetni. Nem vagyunk naivak, nem fogunk nekik menni.

A Credobus Mosonmagyaróvár két megyei osztályú csapattal kezdte meg a kupaszezont, ám míg az első fordulóban kilencet rúgott a Teskánd otthonában, addig Csesztregen alaposan megszenvedett a továbbjutásért.

Furcsa lesz, amit mondok, de hasonlóan alakult a két meccs, mert az első félidő Teskándon és Csesztregen is kemény küzdelmet hozott. Az volt a különbség, hogy a csesztregiek jobban bírták erővel, így jóval nehezebben akart megszületni a továbbjutást érő gólunk

- mondta Illés, aki szerint a körülmények sem voltak ideálisak a második fordulóban. A harmadikban aztán egy igazi NB III-as rangadó következett, és a csapatok nem is okoztak csalódást.

Igazi ki-ki meccset játszottunk a Budaörssel! Mezőnyben szerintem jobbak voltunk, ennek ellenére csak a legvégén sikerült döntetlenre menteni az összecsapást. A büntetőpárbaj pedig már csak olyan, hogy ott tényleg bármi megtörténhet. Szerencsére a kapusunk védeni tudott egyet, és ez már elég volt a továbbjutáshoz

– mondta Illés, aki a második párban maga is gólra váltotta saját tizenegyesét.

A MOL Magyar Kupa meccs fontos az önbizalomhoz

Sok új játékosunk van, az edző is új, de én úgy gondolom, jó úton indultunk el. Lassan összeáll a játékunk, az eredmények is jönnek, ezért azt mondom, a Győr elleni kupameccs az önbizalmunk miatt is fontos lesz. Nem egyértelmű és kimondott cél, hogy visszajussunk a másodosztályba, de amíg esélyünk van rá, nem fogjuk feladni a harcot. És ehhez nagyon jól jönne, ha a győriek kiejtésével tudnánk önbizalmat szerezni

 - mondta széles mosollyal a győri támadó.

“Egyébként is ettől szép igazán a kupasorozat, nem? Az utóbbi években többször is láttuk, hogy alacsonyabb osztályú csapatok hogy megleptek akár NB I-es ellenfeleket is. Erről szól a kupa.” 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában