Torna

2 órája

Mészáros Krisztofer a szombathelyi és győri verseny után pihenne még egy kicsit

A Győri AC tornásza talajon és nyújtón diadalmaskodott, korláton pedig a World Challenge Cup szériagyőztese lett a Szombathelyen rendezett Waberer’s Challenge Világkupán. Mészáros Krisztofer a hétvégén Győrben hat szeren indul.

Szabó Gábor

Mészáros Krisztofer talajon első helyen jutott a legjobbak közé a szombathelyi viadalon. Az olimpiai 9. helyezett tornász parádés gyakorlatot mutatott be, és 14.433 ponttal magabiztosan megnyerte a finálét is.

Mészáros
Mészáros Krisztofer, a Győri AC tornásza nagyszerű versenyhétvégét zárt Szombathelyen. 
Fotó: Freschli József/MATSZ

A Világkupa zárónapján Mészáros nyújtón 13.900 ponttal arany-, korláton 14.066 ponttal ezüstérmet gyűjtött be, valamint ezen a szeren a 2024-es Challenge Világkupa-széria első helyezettje lett. A kiírás szerint az idei öt Challenge Világkupán szereplő versenyzők közül a szerenkénti első nyolc helyezési pontokat kapott minden állomáson, amelyek összesített eredményéből alakult ki a végső sorrend.

„Remek érzés, hogy diadalmaskodni tudtam. Talajon első helyen jutottam a döntőbe, és az is volt a célom, hogy ezt megőrizzem. Igyekeztem odafigyelni a gyakorlatomra, ez sikerült és győzni tudtam. Nagyon jó érzés volt visszatérni ezen a Világkupán, mindenképpen szerettem volna elindulni ezen a versenyen, hiszen most is rengetegen vannak kint és szurkolnak, nagyon hálás vagyok érte. A folytatás is jól sikerült. éremeső volt ez a hétvége, és nagyon elégedett vagyok. Ezért jöttem erre a Világkupára. Épp az edzőmmel számolgattunk tegnap, mi kell ahhoz, hogy meglegyen a szériagyőzelem, és sikerült az ezüstéremmel. Boldog vagyok, hogy az olimpia után a hazai közönség előtt versenyezhettem, ez óriási erőt adott” – értékelt a verseny után a párizsi olimpián összetettben 9. helyen zárt tornász, aki lapunknak elmondta: az olimpiai után három hetet pihent, amit így utólag kicsit kevésnek érzett.

„Talán még jól jött volna egy kis szünet, de mivel igent mondtam az indulásra, ott voltam, és igyekeztem a legjobbamat nyújtani. Szerencsére sikerült elérni, amiért mentem. Kisebb gyakorlatokat mutattam be, és ezeket magabiztosan meg tudtam csinálni” – fogalmazott a Győri AC sportolója, aki hétvégén hazai környezetben, a győri Olimpiai Sportparkban szerepel, itt rendezik ugyanis a mesterfokú bajnokságot.

Mészáros Krisztofer hat szeren indul a győri Olimpiai Sportparkban

„A Világkupától eltérően itt most hat szeren indulok, ami miatt nehezebb lesz ez a verseny, de bízom benne, hogy összetettben is és minél több szeren is tudok győzni, illetve jó, hibátlan gyakorlatot bemutatni. Ezután azért szeretnék egy újabb pihenést beiktatni, de hogy ez mennyi lesz, arról majd mosta beszélek az edzőmmel, Szűcs Róberttel. Hónapokra biztosan nem állok le” – mondta nevetve a sportoló, aki aztán új, nagyobb és nehezebb elemek megtanulását kezdi, jövő áprilisban pedig az Európa-bajnokság lesz a fő versenye, de igazából már a Los Angeles-i olimpiára készül.

„A következő három évben az lesz az elsődleges cél, hogy az Eb-ken és a vb-ken fináléba kerüljek, érmeket szerezzek, hogy ezzel még jobban előtérbe toljam a nevemet, ami azért egy pontozásos sportágnál nem utolsó szempont. Most nehezebb elemeket szeretnék beiktatni a gyakorlatok közé, hogy magasabb legyen a kiinduló pontszám. A legkönnyebb az A-elem, és az ABC szerint emelkedik, amelyeket most szeretnék megtanulni, begyakorolni, azok F- és G-besorolásúak. Ezek közül van olyan, amit már a második nap megcsináltam, de olyan is akad, melyhez idő, akár több hónap is kell. Szerencsére időnk van, és ami még fontos, az olimpia előtt elszenvedett bokasérülésem teljesen rendbe jött, igaz, még erősödnie kell, de jó úton haladok” – mondta végezetül a győri tornász.

Ami a mesterfokú bajnokságot illeti, szombaton 15, vasárnap 10.30 órakor kezdődik. Mészáros mellett Tomcsányi Benedek és Molnár Botond, a nőknél pedig Péter Sára indul a GYAC-ból, míg szombat délelőtt az utánpótlásnak rendeznek kismester bajnokságot, ahol a gyerek haladóban Varga Zente, gyerek kezdőben pedig Simon Ádám és Tóth István képviseli a győri színeket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában