Waberer's Torna Challenge Világkupa

10 órája

Már Szombathelyen edzenek a győri versenyzők is

Kisalföld.hu

Molnár Botond (GYAC).

A magyar tornászok csütörtökön megérkeznek Szombathelyre. A Magyar Torna Szövetség információi szerint a magyar keret tagjai elfoglalják szállásaikat a vasi vármegyeszékhelyen, késő délután pedig átmozgató edzésük lesz.

Öt magyar indul a férfiak mezőnyében Szombathelyen. Mészáros Krisztofer, Molnár Botond, Tomcsányi Benedek, Kiss Balázs és Závory Szilárd lesz VK-résztvevő. A rendező ország jogán versenyen kívül Nagy Márk és Mentovai István is bemutathatja gyakorlatait.

Mészáros Krisztofer, Molnár Botond, Tomcsányi Benedek a Győri AC versenyzői.

Három magyar lesz a női mezőnyben. Mayer Gréta, Makai Lilla és Kutasi Hanna versenyzik majd. Mayer Gréta háromszeres lesz, ő ugyanis ugráson, felemáskorláton és talajon mutathatja be gyakorlatait. Kutasi Hanna gerendán és talajon indul, míg Makai Lilla egy szeren versenyzik majd, felemáskorláton lesz érdekelt.

A szokások szerint a matsz.hu-n élő stream-közvetítés lesz mindhárom nap, a nemzetközi szövetség geoblokkja miatt az adás csak belföldön tekinthető meg. Mindemellett hosszabb összefoglalókkal készül az M4 Sport (október 8) és a Sport TV is.

A selejtezőket holnap rendezik meg a férfiak és a nők számára is.

Szombaton a férfi talaj és a női ugrás döntővel kezdődik a program, majd a férfiaknál lólengésben a nőknél pedig felemáskorláton rendeznek finálét. Az utolsó szer szombaton a férfiaknál a gyűrű lesz.

A VK zárónapján férfi ugrással, a nőknél gerendával startol a versenynap. Eredményt hirdetnek továbbá a férfiaknál korláton és nyújtón, valamint a nőknél talajon is.

Mindhárom nap 15 órakor kezdődik a program.

A 31 ország tornászait felvonultató Waberer's Torna Challenge Világkupát október 4. és 6. között rendezik meg a szombathelyi Schaeffler Arena Savariában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában