Női kézilabda

6 órája

Magyar csapatba igazol a Győri Audi ETO KC volt játékosa

A korábbi magyar válogatott játékos, Háfra Noémi hazatér, hogy a Vác kézilabda csapatában folytassa pályafutását.

Kisalföld.hu

Háfra Noémi a Vácban folytatja pályafutását.

Fotó: gyorietokc.hu

A korábban több Bajnokok Ligája-csapatnál – így a Győri Audi ETO KC-nál is – megfordult balátlövő, jelenlegi klubjával a HB Ludwigsburggal szintén az idei kiírás legjobb 16 csapata között szerepelt.

A játékos saját karrierje és a több játékperc érdekében azonban távozását kérte, így közös megegyezéssel távozik Németországból, hogy hazatérjen.

"A kialakult helyzet miatt a legfontosabb célunk az, hogy Noni fizikai és mentális állapota a lehető legmagasabb szintre kerüljön vissza, ezért klubunk és a játékos is mindent megtesz, hogy a magyar válogatott újra hosszú távon profitálhasson tehetségéből. Az átigazolás további hátteréről egyik fél sem kíván többet hozzátenni, Noni pedig reményeink szerint minden kérdésre válaszolni fog a teljesítményével a pályán" – írja a váci klub közleményében.

A 26 éves játékos 2021-ben igazolt a győriekhez, akikkel bajnoki címet nyert, de kevés játéklehetőséget kapott. A 2022/23-as szezont kölcsönben a dán Odensénél kezdte, de 2022 októberében a Brest Bretagne elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen súlyos térdsérülést szenvedett. Kilenc hónapos kihagyás várt rá, közben a győriek 2023 márciusában bejelentették, hogy a 2023/24-es idényt a montenegrói Buducnost Podgoricában tölti majd kölcsönben a játékos, de miután felépült a sérüléséből, ott sem kapott megfelelő mennyiségű játéklehetőséget, így 2023 decemberében, szezon közben a német Bietigheimhez került kölcsönbe., idén nyáron lejáró győri szerződését nem hosszabbította meg, végleg a HB Ludwigsburg (volt Bietigheim) játékosa lett, de ott sem tudta nagyon beverekednie magát a csapatba, ezért döntött most a hazatérés mellett.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában