Női kosárlabda

3 órája

Euroliga – A 13. helyre rangsorolták a SERCO UNI Győrt

A SERCO UNI Győr a 13. helyet foglalja el a női kosárlabda Euroliga erősorrendjében.

Kisalföld.hu

A nemzetközi szövetség (FIBA) ismét összeállította a 16 résztvevő klub rangsorát a szerdán rajtoló csoportküzdelmek előtt. A FIBA szakírója a győriek esetében a szakíró a nehéz sorsolást említi, mivel a D csoportban nem egy, hanem két favorit szerepel a cseh USK Praha és spanyol Valencia révén, így az olasz Veneziával futhat versenyt a magyar csapat a harmadik továbbjutó helyért. A szerző hangsúlyozta, hogy a SERCO UNI Győrnek több minőségi játékosa van a nyáron érkezett Kiss Virág, a kanadai Bridget Carleton és az ausztrál Darcee Garbin személyében, de nagyban meghatározhatja a szereplést a korábbi magyar válogatott Cyesha Goree és a lengyel Weronika Telenga teljesítménye is. A zöld-fehéreknek a jellemzés alapján megvannak a fizikai adottságai ahhoz, hogy megnehezítsék az ellenfelek dolgát.

Az erőssorrendet a címvédő török Fenerbahce vezeti, a másik magyar csapat a DVTK a 7., míg a magyar érdekeltségű együttesek közül a volt soproni Határ Bernadettet és Turner Yvonne-t foglalkoztató Valencia a második, a Juhász Dorkával felálló olasz Schio az ötödik, míg a szintén egykori soproni Czukor Dalma csapata, a Zaragoza a kilencedik helyen található.

Az Euroliga nyitókörében szerdán a DVTK a francia BLA csarnokában lép pályára, míg a SERCO UNI Győr csütörtökön, 18 órakor a Veneziát fogadja, utóbbi meccset élőben közvetíti az M4 Sport.

Az átalakított lebonyolítás alapján az eddigi két nyolcas csoport helyett négy kvartettben küzdenek a csapatok november 27-ig. Az alapszakaszt követően az első három kerül a középszakaszba, a negyedikek az Európa Kupa rájátszásában folytatják. A középszakasz 12 együttese két hatos csoportban küzd tovább december 11-től, ennek végén az ötödikek és hatodikok búcsúznak, a harmadikok és negyedikek keresztbe játszanak a negyeddöntőért. Az elsők és másodikok szintén keresztbe játszanak, a győztesek közvetlenül a négy közé jutnak, a vesztesek pedig a negyeddöntőben folytatják. A szezont a korábbiakkal ellentétben nem négyes, hanem hatos döntő zárja le.

Az Euroliga csoportjai

A csoport: DVTK, Salamanca (spanyol), Schio (olasz), Basket Landes (francia). B csoport: Bourges (francia), Mersin (török), Olimpiakosz (görög), Brno (cseh). C csoport: Villeneuve d’Ascq-LM (francia), Polkowice (lengyel), Fenerbahce (török), Zaragoza (spanyol). D csoport: SERCO UNI Győr, Valencia (spanyol), Venezia (olasz), USK Praha (cseh).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában