Győrben megérdemeltnek tartják az egy pontot

2 órája

ETO - Gyurákovics Erik: A gólnál a térdem hozzáért a labdához + videó

A zöld-fehér rangadó 1-1-es végeredménnyel ért véget. Ez azt is jelentette, hogy az ETO hat meccs óta tartó veretlenségi sorozata tovább folytatódott.

Papp Győző

Izgalmas hajrát hozott az OTP Bank Liga 11. fordulójának záró találkozója, melyen az öt forduló óta veretlen ETO az Európa-ligában a francia Nice-t legyőző Ferencvárost fogadta.  Mindkét oldalon adódtak helyzetek, majd az ETO szerzett vezetést. Utána Stefulj bombájával növelhette is volna a hazaiak előnyét. Nem sokkal később a Fradi kiegyenlített. Tíz perccel a befejezés előtt a játékvezető előbb megítélt, majd visszavont egy büntetőt a Fradi javára, ezzel  törlődött Bitri kiállítása is. A zöld-fehérek rangadóján végül maradt az 1-1-es végeredmény, ami a győriek veretlenségi sorozatának folytatását jelentette, valamint a Fradinak azt, hogy újra a bajnoki tabella első helyét foglalta el.

ETO
Samsondin Ouro (44) első gólját szerezte az ETO színeiben. Fotó: Molcsányi Máté

Így látták az edzők 

Borbély Balázs, az ETO vezetőedzője:

 "Elégedett vagyok döntetlennel! Nyerhettünk is volna, vagy akár ki is kaphattunk volna, de ha abból indulunk ki, hogy a Ferencváros mekkora játékerőt képvisel, egyértelműen értékes az egy pont. A szünetben számítottunk arra, hogy a Fradi belenyúl a meccsbe, arra is számítottunk, hogy Varga Barnabás és Zachariassen is be fog állni, hiszen két nagyon gólerős játékosról beszélünk. Még egyszer mondom, nagyon értékes az egy pont, meg kell, hogy becsüljük!"

ETO
Borbély Balázst kedvelik az ETO szurkolói.

Pascal Jansen, a Ferencváros vezetőedzője:

"Félmunkát végeztünk, az első félidőben rendkívül pontatlanok voltunk, nem volt meg a játékunk ritmusa, hogy feltörjük a rendezett védelmet. A félidő végén kapott gól nem volt igazi helyzet, helyre akartuk tenni a produkciót. Azért cseréltünk hármat, hogy több agresszivitást vigyünk a játékba. A húzás kifizetődött, megváltozott a játék képe, egyenlítettünk, mentünk előre, ám balszerencsések voltunk a tizenegyeshelyzettel, majd Kristoffer Zachariassen nagy lehetőségénél is, azonban a döntetlen a legtöbb, amit ezen a meccsen megérdemeltünk."

Az ETO folyamatosan fejlődik

Gyurákovics Erik fordulók óta megbízhatóan, jól teljesít az ETO kapujában, így volt ez a Ferencváros elleni mérkőzésen is.

"Amire készültünk, azt hozta a mérkőzés. Tudtuk, hogy a Fradinak jó játékosai vannak, akik mindig képesek lehetnek egy-egy villanásra. Ez be is igazolódott, mert a meccsen végig fókuszálni kellett - kezdi a kapus. - Hátul ismét kompakt volt a csapatunk, nem sok lehetőséget engedtünk a Ferencvárosnak. Szerintem megérdemelten szereztük meg az egy pontot."

Gyurákovicsnak több remek védése akadt, a fővárosi zöld-fehérek a 66. percben mégis ki tudtak egyenlíteni.

"A gólnál a térdem hozzáért a labdához, talán ha egy pillanattal előbb tudom lerakni a lábam, akkor ott is elakad benne a labda - mondja az ETO játékosa. - A teljesítményemért megdicsértek, de a csapattársak nélkül nem lettem volna képes erre a szintre. Most jó a hangulat nálunk, hat meccse veretlenek vagyunk és egyre távolodunk a kiesőzónától. Szerintem látszik a fejlődés a csapatunk játékán, már nemcsak hátul vagyunk stabilak, hanem az előrejátékban is egyre jobban teljesítünk. Az elsődleges célunk a bentmaradás, igyekszünk minél hamarabb bebiztosítani."

Az ETO-ra két nehéznek tűnő meccs vár a héten.

"Mosonmagyaróváron tovább akarunk jutni a kupában, mert számunkra a kupa is olyan fontos, mint a bajnokság. Addig akarunk menetelni, ameddig csak lehet. Szombaton este aztán a bajnokságban következik a Nyíregyháza, amelyet szeretnénk végre legyőzni. Mondhatnám, hogy a tavalyi eredmények és a nyitóforduló után nekünk ez presztízsmeccs lesz" - mondta végül Gyurákovics Erik.

Percről percre

22. perc: Egy legurított szabadrúgásnál nem figyeltek a győri védők, Saldanha az ötös bal sarka közeléből lőtt, Gyurákovics lábbal mentett, majd Bitri szögletre tisztázott.

  • 40. perc: Traore a tizenhatoson belül járt már, amikor a jobb alsó sarkot vette célba, Gyurákovics pedig bravúrral, elvetődve kiütötte a labdát. 
    45. perc: Tóth passzolt Ouróhoz a vendégtérfél közepén, majd a togói középpályás 23 méterről kapura lőtte a labdát, ami megpattant Cissé lábán, így becsapta Dibuszt, és a jobb alsó sarokba vágódott, miután a kapus kezét is érintette. 1–0. 
    50. perc: Stefulj 11 méterről, balról óriási lövést eresztett meg, a labda pedig centikkel zúgott el a léc felett. 
    64. perc: Bitri hibázott a tizenhatosa előterében, Varga lecsapott a labdára, majd az ötös bal sarkáról külsővel ellőtte, de a hosszú sarok mellett ment el a labda. 
    66. perc: Traore indult meg Abu Fani indításával középen, lefutotta a védőket, és 11 méterről a kapus mellett a kapu közepébe lőtt. 1–1. 
    81. perc: Zachariassen belerúgott Bitri lábába, Erdős előbb büntetőt ítélt és kiállította a védőt, majd VAR-vizsgálat után visszavonta az ítéleteit. 
    90. perc: Dibusz indított remekül, Varga középre adott, az üresen érkező Zachariassen 6 méterről az üres kapu fölé lőtt. 
    Az ETO-ból kisebb sérülés miatt hiányzott az algériai center, Nadhir Benbouali. 
     
  • Az első félidő nagy küzdelmet hozott. Az ETO jobbára védekezésre kényszerült, ám a Fradi mezőnyfölénye két lehetőségen kívül meddőnek bizonyult.
  • A szünet előtt jött a csattanó, Ouro megpattanó lövése Dibusz kapujában kötött ki. 

    OTP Bank Liga, 11. forduló 
    Paksi FC–Kecskeméti TE 1–0 (0–0). Gsz.: Ötvös (45+4., 11-esből).Nyíregyháza–ZTE 1–1 (0–1) Gsz.: Nagy D. (90.), illetve Mim (15.). 
    Fehérvár FC–Debreceni VSC 2–0 (1–0). Gsz.: Gradisar (37., 55.). 
    MTK–Újpest FC 4–1 (1–1). Gsz.: Jurina (15.), Duarte (56., öngól), Kosznovszky (66.), Molnár Á. (71.), illetve Mucsányi (2.). 
    Puskás Akadémia FC–Diósgyőri VTK 1–1 (1–0). Gsz.: Colley (3.), illetve Bényei (68.). 

     A bajnokság állása
     
 1.FTC971116622
 2.Paks10712211222
 3.Puskás A.1071217922
 4.MTK10703191021
 5.Újpest11524161117
 6.DVTK11443101116
 7.ETO10334111312
 8.Fehérvár11335131912
 9.Nyíregyháza10316131910
 10.ZTE921610157
 11.DVSC1021711207
 12.Kecskemét111286185

ETO FC Győr–Ferencváros 
1–1 (1–0) 
Győr, ETO Park, 7765 néző. V.: Erdős. 
ETO: Gyurákovics – Marku, Bitri, Szépe, Heitor, Sefulj – Sahli (Bumba, 67.), Tóth (Anton, 85.), Ouro (Boldor, 85.), Gavric (Vianna, 93.) – Krivokapic (Diarra, 46.). Vezetőedző: Borbély Balázs. 
FTC: Dibusz– Makreckis, Cissé (Gruber, 64.), Gartenmann, Ramirez – Rommens (Abu Fani, 46.), Maiga (Zachariassen, 59.) – Kady – Traore, Saldanha (Varga, 46.), Ben Romdan (Misidjan, 46.). Vezetőedző: Pascal Jansen. 
Gsz.: Ouro (45.), ill. Traore (66.). 
 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában