Torna

2 órája

Duplázó és triplázó győriek a Mesterfokú Bajnokságon – galéria

A győri Péter Sára, Molnár Botond duplázott, Tomcsányi Benedek pedig triplázott a tornászok Mesterfokú Bajnokságán a szerenkénti döntőkben.

Kisalföld.hu

Az idei Mesterfokú Bajnokságon a győri Tomcsány Benedek volt a főszereplő.

Fotó: Molcsányi Máté

Tomcsányi Benedek lólengésen, gyűrűn és korláton is diadalmaskodott a tornászok Mesterfokú Bajnokságának szerenkénti finléiban, ráadásul szombaton egyéni összetettben is győzött, és ezzel megnyerte a Csányi Rajmund-kupát is. Több tornász is duplázni tudott, a férfiaknál Molnár Botond és Péter Sára is ugráson és talajon lett első, Mayer Gréta pedig a felemáskorlát mellett szombaton összetett mester is lett.

Vasárnap a tornászok Mesterfokú Bajnokság szerenkénti fináléinak adott otthont a győri Olimpiai Sportpark, ahol a férfi és a női mezőnyben is hatos döntőket rendeztek.

A hölgyek ugrásban kezdtek, ahol Péter Sára (Győri AC; 12.900) végzett az első helyen. Gerendán újabb érmet szerzett Péter Sára, aki második (11.700) lett. A zárószer a talaj volt, ahol Péter Sára megszerezte második aranyérmét 12.600 ponttal.

A férfiak talajon kezdték meg a versengést. Itt Molnár Botond (Győri AC; 13.600) első, Tomcsányi Benedek (Győri AC; 13.400) harmadik lett. Lólengésben Tomcsányi javított (13.700), így az ő nyakába került az aranyérem, majd gyűrűn 13.500 ponttal újabb első helyet gyűjtött be. Ugráson Molnár Botond a nap legmagasabb pontszámával (14.050) tudott nyerni, Tomcsányi (13.450) bronzérmes lett. Korláton Tomcsányi újabb aranyéremmel gazdagodott (13.500).

 

A legeredményesebb férfi versenyzőnek a Csányi Rajmund Alapítvány Kuratóriuma serleget ajánlott fel, melyet Csányi Rajmund lánya, Csányi Erika adott át Tomcsányi Benedeknek.

Ezzel a felnőtt tornászok számára a hazai versenyszezon lezárult.

Nyilatkozatok

Péter Sára: – A győriek versenyzőjeként büszke vagyok arra, hogy rögtön két aranyérem került a nyakamba, hiszen talajon és ugrásban is a legjobb lettem. Nagyon kemény verseny volt, és nagyon hosszú volt ez a szezon, de szeretek itt versenyezni, és a közönség szeretete, drukkolása is sok erőt adott. Tökéletesíteni szeretném a tudásomat a másik két szeren is.

Tomcsányi Benedek: – Pazar hétvégét zártam, hiszen összetettben és a szerenkénti döntőkben is sikerült érmet, érmeket szerezni. Tényleg remek gyakorlatokat tudtam bemutatni itt az év utolsó viadalán. Mozgalmas volt ez az esztendő, főleg a második félév, de összességében elégedett lehetek.

Molnár Botond: – Büszke vagyok a teljesítményemre, mert két aranyérmet is nyertem. Talajon és ugrásban is a dobogó felső fokára állhattam, ami külön büszkeség, hiszen hazai pályán, itthon Győrben versenyezni külön megtiszteltetés. Minden évben nagyon várom a Mesterfokú Bajnokságot.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában