Női kézilabda

2 órája

Bajnokok Ligája – A dán Odense ellen maradna veretlen a címvédő Győri Audi ETO KC – videó

Szombaton 18 órakor az Audi-ETO az újabb egyhetes válogatott szünet előtt az Odensét fogadja a Bajnokok Ligájában.

Kisalföld.hu

Bo van Wetering (zöldben, balra) kemény meccsre számít a dán Odense ellen.

Fotó: gyorietokc.hu

A zöld-fehérek még sosem kaptak ki a dánoktól, és Per Johanssonéknak ezúttal is az a céljuk, hogy megőrizzék a veretlenségüket.

A két csapat tizenegyedik alkalommal találkozik egymással a sorozatban: eddig kilencszer a győriek győztek, míg legutóbb Győrben 32–32-es döntetlen született.

A győri lányok mellett egyébként már csak a Metz veretlen a 2024/25-ös kiírásban: mindkét együttes négy győzelemmel és egy döntetlennel vette az első öt kört.

Az Odense nem rendelkezik rossz kerettel: az előző idényben a Final Fourról nem sokkal lemaradó narancsmezesek négyszeres BL-győztes norvég edzője, Ole Gustav Gjekstad olyan játékosokra számíthat, mint a holland válogatott Yara Ten Holte, a norvég válogatott Thale Rushfeldt Deila, a spanyol beálló, Lysa Tchaptchet Defo, vagy a rutinos dán jobbátlövő, Louise Vinter Burgaard. Az északiak egyébként az első öt meccsükön háromszor nyertek hazai pályán, idegenben azonban sem az Esbjerg, sem pedig a Vipers otthonából nem tudtak pontot csenni.

Mindezek ellenére Per Johansson, a győriek vezetőedzője úgy véli, az Odense egy szinten van az Esbjerggel és a Kristiansanddal: 

Újabb nagy meccs vár ránk hazai pályán, és természetesen ismét szükségünk van a szurkolóinkra. A karácsonyig tartó időszakra az a célunk, hogy megőrizzük a veretlenségünket; jó lenne megerősíteni az első helyünket a csoportban az Európa-bajnokság előtti utolsó három fordulóban.

A nyáron szerződtetett holland válogatott balszélsőnk, Bo van Wetering közelről ismeri aktuális ellenfelünket, hiszen a legutóbbi három idényt épp nála töltötte.

„Nagyon jó, hogy legutóbb nyertünk a Brest ellen, pedig igazán kemény meccs volt. Úgy gondolom, az egész mérkőzést csapatként küzdöttük végig, és jó helyzeteket alakítottunk ki. Ez igazán fontos két pont volt, most pedig következhet az Odense – nyilatkozta a 25 éves szélső. – Szerintem izgalmas meccs vár ránk, jó csapatuk van, szeretnek nagy sebességgel játszani, ezért erre fel kell készülnünk. Másrészről jó egy-egyező játékosaik vannak, ezért fontos, hogy a védekezésünk valóban összeálljon, és így talán lerohanhatjuk őket.”

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában