Női kosárlabda

3 órája

Az idegenbeli bravúr után otthon is győzne a Sopron Basket – videó

A női kosárlabda Európa-kupában szerdán 18.30 órakor a Sopron Basket a francia Charnay Basket együttesét fogadja.

Kisalföld.hu

A Sopron Basket az Európa-kupa nyitófordulójában hosszabbítás után tudott nyerni a török Bodrum Basket vendégeként (86–80), így most saját csarnokában második győzelmét szeretné begyűjteni. Ez nem ígérkezik könnyűnek, hiszen a rivális magabiztos győzelemmel nyitotta a csoportkört: hazai környezetben 81–53-ra verte a szlovák Pöstyént. Utóbbiak a félidőben még hárompontos előnyben voltak, de a szünet után a Charnay Basket átgázolt rajtuk, ráadásul a hétvégén a bajnokságban 72–70-re legyűrte az euroligás Basket Landes alakulatát is.

Egy újabb győzelemmel tovább erősítheti pozícióját a Sopron Basket, ehhez azonban egy pillanatra sem lankadhat a koncentráció, és a klubnál remélik, a szurkolók a mérkőzések során kialakuló esetleges nehezebb pillanatokban pluszerőt adnak majd a játékosoknak a nehézségek leküzdéséhez.

A csapat játékosa, Varga Alíz így nyilatkozott az esélyekről: „Nagyon erős csapat ellen játszunk, gyors játékuk van, nekünk elsősorban ezt kell megfékezni. Kiszámíthatatlan játékosaik vannak, emiatt is végig fókuszáltnak kell maradnunk. Ha a saját tempónkat tudjuk diktálni, akkor jó meccset tudunk játszani.”

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában