Sportágválasztó

2 órája

Tizenkét állomáson sportoltak Abdán

A napokban az abdai önkormányzat szervezésében második alkalommal rendezték meg a sportágtoborzót, mely remek lehetőséget biztosít a községben és a régióban működő sportegyesületek számára, hogy feltárják műhelytitkaikat a kilátogató nagyközönség számára.

Kisalföld.hu

A győri jégkorongosok is bemutatták a sportáguk alapjait.

Mintegy 350 általános iskolás tanuló érkezett szervezett keretek közt Abdáról, Ikrényből és Börcsről. A diákok szállításában a Győri Tankerületi Központ segített.

A résztvevőket Ferenczy Tamás, az abdai Zrínyi Ilona Általános Iskola igazgatója és Szabó Zsolt, Abda polgármestere köszöntötte. Mindketten hangsúlyozták a mozgás fontosságát és annak nélkülözhetetlen szerepét az egészséges életmódban.

Az iskolák tematikus rendszerben forgószínpadszerűen váltották egymást a helyszíneken. Tizenkét állomáson kóstolhattak bele a 6–14 évesek az adott sportág rejtelmeibe, volt atlétika, capoeira, floor-curling, jégkorong, karate, kenu és ergométer, labdarúgás, röplabda, roller, tenisz, valamint vízilabda. Az együttműködés fejlesztése érdekében kooperatív ernyős feladatokat is ki lehetett próbálni. Az EMBERsÉG DSE jóvoltából pedig érzékenyítésen gyűjthettek tapasztalatokat a fogyatékossággal élők világából.

Kertész-Klemensits Mónika a rendezvény ötletgazdája és Abda kulturális referense elmondta: „Külön örömünkre szolgált, hogy a győri Bercsényi-iskola tanára, Farkas Roland a sportszakirányú továbbtanulás lehetőségeit megismertethette a hetedik és a nyolcadik osztályosokkal. Újdonság volt, hogy Pánczélné Ruskó Katalin a stresszkezelés és a mentáltréning szerepéről tartott kiscsoportos előadásokat az érdeklődőknek.”

A győri Széchenyi-egyetem rekreáció és életmódszakos hallgatói is nagyban hozzájárultak az esemény gördülékeny lebonyolításához.

Az eseményen a sportági bemutatókat a GYAC (atlétika és tenisz), a Győri Vizisport Egyesület (kenu, vízilabda), a Győri ETO HC (floor-curling, jégkorong), az Abda SC (labdarúgás), a Vemcamara Capoeira, az Ikrényi DSE (röplabda), az Abda-Magyar Ashihara Karate Szövetség (karate), az EMBERsÉG DSE és Széchenyi Egyetem ESK-STT (érzékenyítés, kooperatív ernyő, roller) tartotta.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában