Férfi kézilabda

2024.09.06. 07:25

Tíz év után hazai pályán tér vissza az élvonalba az ETO University – videó

Pénteken 18 órakor a Mgavassy-csarnokban az ETO University Handball Team – mely tavaly Győri ETO UNI FKC néven nyerte meg az NB I/B-s bajnokságot – a Budakalászt fogadja az NB I-ben, ahova tíz év után jutott vissza a győri együttes, melynek nem is lehet más a célja, mint az, hogy stabil tagja legyen az élvonalnak.

Kisalföld.hu

Uros Vilovszki (zöldben) tapasztalatával segítségére lehet az újonc győri csapatnak.

Fotó: Molcsányi Máté

A másodosztályban bajnokságot nyert csapatból maradt Pásztor Imre, Nagy Martin, Mátés István, Ásványi Gellért, Gerdán Tibor, Lang Zalán, Koncz András. Új ember Bősz Dániel, Dörnyei Borisz, Balogh Zsolt, Dely Márton, Fazekas Máté, Vajda Huba (ő visszatér nevelőegyesületéhez), Uros Vilovski, Milos Bozovic, Patrick Pieczonka, Hári Levente, Laurinyecz Balázs, míg a legnagyobb név a szlovén válogatottal olimpiai negyedik Dean Bombac.

A vezetőedzői poszton váltottak a győriek, a szakmai munkát Kilvinger Bálint irányítja, aki nagy tapasztalattal rendelkezik, hiszen több évig volt a Komló NB I-es együttesének edzője, vezetésével a baranyai csapat a nemzetközi porondig jutott. Itthon 2018-ban Ligakupát nyert akkori együttesével.

A szakember tavaly szakmai igazgatóként és a csapat másodedzőjeként került Győrbe.

Új feladatáról korábban így nyilatkozott: „Edzőként szeretem az ilyen feladatokat. Nagy lehetőségnek tartom, de közben pedig komoly kihívás is lesz. A játékoskeretet és a szakmai stábot is igyekeztünk úgy kialakítani, hogy biztos tagja legyünk az első osztálynak és stabilizálni tudjuk a helyünket. Nem lesz könnyű az első időszak, hiszen sok új játékos érkezik az együttesbe, de az első perctől kezdve azon dolgozunk, hogy folyamatosan épülő, egyre összeszokottabb csapatot lásson a győri közönség.”

A felkészüléssel kapcsolatban így fogalmazott: „Aktív, eseménydús héthetes felkészülésen vagyunk túl. Sok edzőmeccset játszottunk, ezeken igyekeztük a gyakoroltakat meccs körülmények között is megvalósítani. Voltak jó periódusaink, de hibák is, ezeket kell javítani a folytatásban. A múlt héten már teljes kerettel tudtunk dolgozni, de még sok munka vár ránk, hogy stbailizáljuk a játékunkat támadásban, védekezésben és az átmeneti fázisban. Hazai pályán kezdünk, ezt nagyon vártuk már, igyekeztünk a lehető legjobban felkészülni a Budakalász ellen, jó lenne, ha a nyitányon, saját szurkolóink előtt sikerrel zárnánk a mérkőzést.

A csapat korelnöke, a 40 éves Uros Vilovszki rutinja sokat érhet a pénteki mérkőzésen és a szezon egészében.

„Komoly felkészülésen vagyunk túl. Remélem, jól sikerül a szezon eleje, ami azért fontos, hogy meglegyen a folytatásra az önbizalom. A pénteki mérkőzésen a Budakalász ellen szertnénk jól rajtolni, az biztos, sok náluk a magas ember középen, így elsősorban a széleken kell majd megtalálni a lehetőségeket. Amit ígérhetek, harcos csapat leszünk, nem lesz könnyű ellenünk játszani” – fogalmazott a beállós.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában