Női kézilabda

Tegnap, 11:03

Pásztor Noémi jól érzi magát Bukarestben

Válogatott hét van a női kézilabdában. A magyar nemzeti csapat csütörtökön zárt kapuk mögött játszott felkészülési mérkőzést Romániával, majd szombaton 17.30 órakor Tatabányán ismét megmérkőzik egymással a két együttes.

Kisalföld.hu

További fejlődésben bízik a magyar női kézilabda-válogatott.

Fotó: Illyés Tibor

Az biztos, hogy a Motherson Mosonmagyaróvár balkezes lövője, Albek Anna sérülés miatt kikerült a keretből. A játékos az Achilles-ínával bajlódik, az MRI-vizsgálat alapján az orvosok arra jutottak, hogy két-három hét pihenésre van szüksége.

A mostani keret szinte teljesen megegyezik az ötkarikás játékokon hatodik helyezett csapat névsorával. Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány elmondta: ez nem azt jelenti, hogy a közeljövőben nem lesznek változások, de a meghívókat két héttel ezelőtt kellett kiküldeniük, amikor még nagyon nehéz volt következtetni a játékosok formájára és állapotára, ezért szavaztak bizalmat azoknak, akikkel együtt dolgoztak majdnem az egész nyáron át, és megmutatták, hogy jó teljesítményre képesek.

A beálló Pásztor Noémi szerint sem kell semmit újrakezdeni, mert a keret nagyjából változatlan maradt.

Arra készülünk, hogy sikeresek legyünk a hazai Európa-bajnokságon. Azon van a hangsúly, hogy együtt maradt a csapat nagy része, ezért semmit nem kell újrakezdenünk, csak tovább építkeznünk, ez mindenképpen jó dolog

– nyilatkozta a CSM Bucuresti jelenlegi, a Motherson Mosonmagyaróvár korábbi beállója.

Augusztus 1-jén, az olimpia kellős közepén látott napvilágot a hír, miszerint csődöt jelentett a Pásztort is foglalkoztató Neptunes de Nantes. Az élvonal előző idényében és az Európa Ligában egyaránt bronzérmes francia klub a többségi részvényese, a Réalités csoport pénzügyi nehézségei miatt felszámolás alá került, ezért az új szezonban csak a másodosztályban indult, az európai kupaszerepléstől pedig visszalépett.

Pásztor elmondta, ő is csak egy nappal korábban értesült a problémákról ahhoz képest, amikor nyilvánosságra kerültek, és szinte nem is fogta fel, hogy ez mit jelent.

"Nyilván értettem, de hogy mi fog történni, az nem volt világos számomra. Úgy voltam vele, hogy még másfél hétig mindenképpen ott vagyok az olimpián, aminek nagyon örülök, ezért nem ezzel foglalkoztam. Sikerült teljesen kizárnom" – mesélte.

A beálló ezt követően a román bajnok, Bajnokok Ligája-résztvevő CSM Bucuresti-hez került, amelynek az a dán Helle Thomsen a vezetőedzője, aki az előző idényben éppen a Nantes-ot irányította, ahova ő hívta a magyar kézilabdázót.

"Amikor Vilde Ingstad megsérült Bukarestben, Helle rögtön hívott, hogy rám gondolt, és mivel szabaddá váltam, szeretné, ha odamennék. Nagyon jó érzés volt, hogy egyből rám gondolt, és így segített megoldani ezt a helyzetet" – mondta Pásztor.

Elárulta: új klubjánál nagyon jól fogadták, nagyon jó játékosok közé került, de kell egy kis idő, hogy felvegye a tempót, illetve játékban teljesen felvegyék egymás stílusát, de úgy érzi, hogy jól halad.

A román bajnokságról azt már most tudja, hogy hosszúak az utazások az idegenbeli mérkőzésekre, és az is kiderült, hogy az elméletileg gyengébb csapatok is erősek fizikálisan, úgyhogy egyik találkozón sem könnyű a győzelem. A CSM négy forduló után százszázalékos teljesítménnyel vezeti a bajnoki tabellát, a BL-ben pedig két győzelem és egy vereség a mérlege.

A magyar válogatott második őszi összetartása október végén lesz, akkor az olimpiai ezüstérmes, világbajnok francia együttessel játszik két felkészülési találkozót Toulonban, illetve Párizsban.

A november 28-tól december 15-ig tartó kontinensviadal előtti közvetlen felkészülés során a csoportmérkőzések és a középdöntő magyarországi helyszínén, Debrecenben rendeznek egy felkészülési tornát november 22-től 24-ig a szlovák és az ukrán csapat részvételével.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában