Női kézilabda

2024.09.03. 07:15

NB I – Megyei rangadóval kezdődik a 2024/25-ös szezon, a Győri Audi ETO a Motherson Mosonmagyaróvárt fogadja

Kedden 18 órakor a 2024/25-os szezon első mérkőzésén az Audi-ETO a megyei rivális Motherson Mosonmagyaróvárt fogadja az Audi-arénában. A találkozót az M4 Sport élőben közvetíti.

Kisalföld.hu

A fehér mezes győrieknek van törlesztenivalójuk a mosonmagyaróváriakkal szemben.

Fotó: Kerekes István

Egy éve is a bajnokság elején, akkor a 2. fordulóban találkozott egymással a két együttes, mely mint később kiderült alapjaiban határozta meg a végeredményt. A győri zöld-fehérek ugyanis nagy meglepetésre 33–30-ra alulmaradtak az MKC-vel szemben, és jórészt ennek köszönhetően lett ezüstérmes a pontvadászatban az ETO és bronzérmes az MKC.

Most annyiban más a helyzet, hogy nem Mosonmagyaróváron, hanem Győrben lesz a mérkőzés, viszont az is tény, hogy míg Per Johansson együttese szűk két hete kezdte csak meg a közös munkát a hat új játékost felvonultató csapatával, addig Gyurka János a teljes nyarat végig tudta dolgozni a kerettel, egyedül Albek Anna volt ott a magyar válogatottal az olimpián. Az igazsághoz hozzátartozik, azért az MKC kerete is kicsit átalakult, elég csak a két kulcsemberre, a válogatott Szemerey Zsófi és Pásztor Noémi távozására gondolni. Ami azzal is járt, hogy új kapussal és új beállóval vág neki az idénynek a Motherson-Mosonmagyaróvár.

„Bár a Mosonmagyaróvártól távozott néhány kulcsember, nagyon tiszteljük őket. Figyelemmel kísértük és teljesen kielemeztük a játékukat a felkészülés során. Természetesen tisztában vagyunk vele, hogy ez nekünk kulcsfontosságú mérkőzés lesz, hiszen az ellenfél új csapattal, és nyomás nélkül érkezik a nyitófordulóban. Nagyon kemény csata vár ránk, úgyhogy alaposan fel kell készülnünk” – fogalmazott a svéd szakember, aki a klubnak adott évnyitó interjújában elmondta: „Az új lányokon azt látom, hogy nagyon lelkesek. Nagy örömmel tölt el, hogy szeretnének gyorsan tanulni, ebben pedig a már régebb óta itt játszó társak is igyekeznek nekik segíteni. Ami a fizikai állapotukat illeti, ez egyénenként változó, előfordultak apróbb sérülések, emiatt voltak, akik kisebb pihenőt kaptak, de igyekeztünk túlélni az első hetet, és mindenkit hasonló állapotba hozni. A játékosok integrációja folyamatos, napról napra egyre jobban halad. Annyi időnk volt, amennyi, de minden nap keményen kell dolgoznunk. Egy csapat sosem áll meg a fejlődésben, és mindezt a lehető leggyorsabban kell produkálnia.”

A magyar válogatott jobbszélső, Győri-Lukács Viktória szerint nagyon jól haladnak a munkával, és szerinte a rajtra készen lesznek: „Mindenki nagyon izgatott, hiszen ez lesz az első közös meccsünk. Alig várjuk, hogy újra pályára léphessünk, és szeretnénk kijavítani a tavaly elkövetett hibát. Nagyon készülünk ellenük, pici esélyt sem akarunk nekik adni, és nagyon bízunk benne, hogy itthon tudjuk tartani a két pontot.”

A vendégek az elmúlt bő egy hónapban hét edzőmérkőzést játszottak, amelyből négyet megnyertek. Bár a keret némileg átalakult, a hat új játékos szépen beilleszkedett a csapatba.

„Edzőmeccsről edzőmeccsre jobb teljesítményt tudtunk mutatni – mondta el Falusi-Udvardi Laura. – Persze ilyenkor még vannak hibák, hiszen kell idő, mire az újak és a régiek összeszoknak. A hátralévő időben ezeket igyekszünk kijavítani, és a legjobb arcunkat mutatni a győriek elleni meccsen. Tudjuk azt, hogy ott is csak nemrég edz együtt a teljes keret, de nekünk mindig a saját játékunkra kell koncentrálnunk.”

„Nagyon kemény felkészülésen vagyunk túl – mondta Tóth Eszter. – Úgy gondolom jól sikerült az alapozás, jól összeszoktunk az újakkal. Sokat tanultunk az edzőmérkőzésekből, függetlenül annak a végeredményétől. Már nagyon várjuk a bajnokság rajtját. Idegenben nagyon nehéz nyerni az ETO ellen. Megpróbáljuk majd persze kihasználni a lehetőségeket, azt, hogy több olimpikonjuk csak később csatlakozott a felkészüléshez. Én személy szerint örülök, hogy ilyen erős ellenfél ellen kezdünk.”

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában