Női kosárlabda

2 órája

NB I-es rajt – Soproni háziderbi a nyitányon, a fővárosban kezd a SERCO UNI Győr – videók

Szombaton 18.30 órakor rendezik a női NB I nyitófordulójában a Sopron Basket–Darazsak Sportakadémia találkozót, míg az ELTE-BEAC–SERCO UNI Győr összecsapás szombaton este hatkor kezdődik.

Kisalföld.hu

Papp Klaudiáék (zöldben) hazai pályán, Dombai Rékáék (fehérben) idegenben kezdenek.

Fotó: Dr. Németh-Csigai Krisztina

A női élvonal nyitófordulójában ma 18.30 órakor soporni házirangadót rendeznek a Novomatic-arénában: a Sopron Basket az újonc Darazsak Sportakadémiát fogadja. Utóbbi csapat gyakorlatilag a korábbi Euroliga-győztes közvetlen utánpótlásbázisa, így igazán különleges összecsapás szemtanúi lehetnek a kilátogató szurkolók.

Hagyomány, hogy Sopronban az első meccs családi szezonnyitó. Ezúttal a program 16 órakor utánpótlás bemutatókkal kezdődik, majd 17.30-kor következik a szokásos ünnepség zászlófelvonással, az év játékosa díjátadóval és Fegyverneky Zsófia ünnepélyes búcsúztatójával. Majd 18.30-kor feldobják a labdát a történelmi mérkőzésen.

Böröndy Vivien, a Sopron Basket játékosa így nyilatkozott a felkészülésről a várakozásairól: „Úgy érzem, hasznos felkészülésen vagyunk túl. Láttuk, látjuk a hibákat, melyeket javítani szeretnénk. Véleményem szerint pörgös, nézhető kosarlabdát játszó csapattá formálódtunk, és ai nem elhanyagolható, hogy pályán kívül is nagyon együtt van a társaság. Fura lesz kicsit Fegyverneky Zsófi nélkül, de csak mint játékos nem lesz köztünk, azonban itt van velünk minden nap, tartja  kapcsolatot a stáb és köztünk. Személy szerint én sokat köszönhetek Zsófinak, annak idején, mikor én még nagyon fiatal voltam,  nekem sokat segített, ő volt a példaképem, így örülök, hogy ha más feladatkörben is, de itt van velünk. Az biztos, igazi kosárlabdaünnep lesz a szombati meccs, izgatottan várjuk a találkozót, ahogyan az egész szezont is.

A Darazsak játékosa, Kovács Georgina, aki korábban a ZTE csapatával játszott már a legmagasabb osztályban, így fogalmazott a kezdésről: „Nyolc hete kezdtük meg a munkát, eleinte sok futás és kondi szerepelt a programban, majd fokozatosan elkezdtük összerakni a játékunkat támadásban és védekezésben egyaránt. Fiatal csapat vagyunk, a maximumra törekszünk minden edzésen, de szinte biztos, hogy a meccseken lesznek majd hibák, de azon leszünk, hogy ezeket korrigáljuk, és folyamatosan fejlődjünk. A Sopron Basket ellen sem úgy szeretnénk felmenni a pályára, hogy feladjuk, agresszív, kemény védekezéssel szeretnénk megnehezíteni az esélyesebb ellenfelünk dolgát.”

A SERCO UNI Győr ma 18 órakor az ELTE-BEAC vendégeként kezdi meg a szezont. Cziczás László vezetőedző nyilatkozott a várakozásairól: „Voltak nehézségek a felkészülés során, hiszen folyamatosan kapcsolódtak csak be a játékosok a közös munkába, de összességében amit előzetesen elterveztünk, azt a munkát elvégeztük. Az mindenképpen poziítv volt, hogy a válogatottak sikerélménnyel a hátuk mögött térhettek vissza, viszont sajnos Ruff-Nagy Dóra még a világbajnoki előselejtező előtt megsérült. Keményen dolgozott, hogy vissza tudjon térni, most már velünk edz egy ideje, így a BEAC ellen elképzelhető, hogy pályára lép. Bach Boglárka viszont a Pöstyén ellen bokasérülést szenvedett, nagy kérdés, pályára tud-e lépni szombaton.”

A szakvezető elmondta: nagyon jó szellemiségű és összetételű a keret, mindenki alázatosan dolgozik, ami mindenképpen bizakodásra ad okot.
„Úgy látom, nemcsak szakmailag, hanem emberileg is nagyon jó játékosok kerültek hozzánk, azt a szemléletet képviselik, amit mi is, és ez a közös munkán is meglátszik. Öröm ezeket a lányokat edzeni, remélhetőleg ez a pályán is meglátszik majd” – fogalmazott Cziczás László, aki a BEAC elleni meccsel kapcsolatban elmondta: természetesen győzni mennek a fővárosba.„Az esélyesek mi vagyunk, de a BEAC a korábbi években azért meg-meg tudta cibálni a bajszát több erősebb csapatnak is, így maximális koncentrációval kell felállnunk, hogy ne érhessen bennünket kellemetlen meglepetés. Innentől kezdve gyakorlatilag három-négy naponta követik egymást a mérkőzések, miközben még finomítani kell a játékunkon. Erre és persze az eredményességre is figyelnünk kell, szóval nem fogunk unatkozni, de már nagyon vártuk, hogy végre elkezdődjön a szezon” – mondta végezetül a vezetőedzőnk.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában