Labdarúgás

2024.09.14. 17:41

Magyar Kupa – Féltucat gólt lőve jutott tovább az ETO FC Győr

A MOL Magyar Kupa 3. fordulójában az ETO FC Győr Putnokra látogatott, ahol a második félidő derekán ugyan visszajött a meccsbe a hazai csapat, ám összességében megérdemelten jutott a következő körbe az élvonalbeli együttes.

Kisalföld.hu

Összességében magabiztosan jutott tovább a fehér mezes győri együttes.

Fotó: Thomas PPB

Putnok FC–ETO FC Győr 2–6 (0–1)

Putnok, Várady Béla Sportközpont. V.: Berényi (Kovács G., Nagy V.).

Putnok FC: Perehanec – Végső, Mrva, Galacs, Lőrincz, Pócsik, Korbély, Tordai, Máris, Kercsó, Nemes. Vezetőedző: Szala Ákos.

ETO FC Győr: Petráš – Albion, Bitri, Szépe, Boldor, Stefulj, Ouro (Vingler, 86.), Anton, Gavrić (Skvarka, 86.), Sahli (Diarra, 72.), Benbouali (Krivokapic, 76.). Vezetőedző: Borbély Balázs.

Gsz.: Lőrincz (65., 73.), ill. Stefulj (51., 90.), Sahli (14.), Benbouali (53.), Gavric (74.), Krivokapic (83.).

Mindjárt az első percben ígéretes helyzetet alakítottak ki az esélyesebb vendégek, Stefulj gurított középre, az érkező Sahli a kapu fölé lőtt. A követekző percben már a hazaiak veszélyeztettek, Korbély kemény lövését ütötte szögletre Petráš. A 11. percben Stefulj futott el a baloldalon, beadását Benbouali hatalmas helyzetben a kapusba fejelte. Három perccel később ismét Stefulj készített elő, ekkor már az érkező Sahli eredményes tudott lenni, kilőtte a hosszú alsót. 0–1. A 26. percben Bitri szabálytalankodott a tizenhatoson belül, amiért a játékvezető büntetőt ítélt. A tizenegyest Lőrincz nagy erővel bombázta a kapu fölé. Az első félidő végén közel járt a második gólhoz az ETO, Benbouali a kapufát találta el.

A második félidő elején Boldor próbálkozása kerülte el a kaput. Egy perccel később Korbély lépett ki ziccerben, ám Petráš bravúrral védett. Az 51. percben Sahli hosszú indítását Stefulj a kapufa érintésével fejelte a hálóba. 0–2. Két perccel később Benbouali lépett ki, és magabiztosan lőtt a kapuba a kifutó Perehanec mellett. 0–3. Az 58. percben egy felívelt szabadrúgást Máris fejelt a jobb kapufára. A 64. percben Boldor hibázott a győri kap előtt, Pócsik labdaszerzés után kapufát lőtt. Egy perccel később szép támadást vezettek a hazaiak, középen Lőrincz egy labdaátvétel után a kapuba lőtt. 1–3. A 73. percben Lőrincz szabadrúgása a kapufáról visszapattant Petrášra, így a labda a hálóban kötött ki. 2–3. A következő percben jobboldalon vezetett támadást az ETO, aminek a végén Gavric volt eredményes. 2–4. A 83. percben Stefulj középre adását a hosszún érkező Krivokapic becsúszva értékesítette. 2–5. A végeredmény a 90. percben alakult ki, Stefulj érkezett remek ütemben egy jobboldali beadásra, majd kapásból a hálóba lőtt. 2–6.

Borbély Balázs: – Tipikus kupameccs volt, melyen a hazaiak megnehezítették a dolgunkat. Amikor előnyt, majd nagyobb vezetést szereztünk, akkor megnyugodtunk, ezért sokáig nyílt maradt a párharc. Annak viszont örülök, hogy az utolsó húsz percben jól reagáltunk a szituációkra, így magabiztosan léptünk tovább.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában