Motorsport

2024.09.02. 10:08

Kun Csaba volt a legsikeresebb versenyző

Augusztus 9-11. között rendezték a magyar bajnokság IV. fordulóját a horvátországi Grobnik pályán. Az esemény izgalmas versenyeket és emlékezetes pillanatokat hozott a motorsport szerelmeseinek.

Kisalföld.hu

Fotó: Izsó Krisztián

A Magyar Motorsport Szövetség (MAMS) Gyorsasági Szakága 2024-ben pénzdíjas bajnokságot szervezett, amelynek legutóbbi állomása a Grobnik versenypálya volt.

A hétvége során a pilóták fantasztikus teljesítményt nyújtottak az egyedi karakterisztikájú versenypályán. Az időjárás kedvező volt, ami lehetővé tette, hogy minden futamot száraz pályán rendezzenek meg. A versenyzők között szoros küzdelmek alakultak ki, ami hatással volt a magyar bajnokság pontversenyére. Egyes kategóriákban az utolsó forduló előtt szorosabb a pontverseny, így az V. fordulóban minden egyes megszerzett pont kulcsfontosságú lehet a bajnoki cím szempontjából.

A hétvége legsikeresebb Magyar Kupa résztvevője 600-as kategóriában Kun Csaba lett. Jelenleg a 600-as kupa pontállást vezeti, Grobnikban mindkét Magyar Kupa Futamot megnyerte. Ez az első éve 600-as motoron, korábban a 300-as sorozatban versenyzett.

„Nagyon jól éreztem magam az egész hétvégén, minden rendben ment. Sikerült a motor beállításokat már a csütörtöki szabad edzéseken eltalálni, pénteken még finomíttattunk az áttételen, hiszen erre a pályára nagyon nehéz eltalálni, mivel szinte minden második kanyar eszméletlenül tempós.” – árulta el Csaba.

„Szombaton már magabiztosan keltünk fel, de már az adrenalin az egekbe volt hiszen korán reggel időmérő volt. Összeállt teljesen a kép, a pálya, a motor, minden rendben ment és a szokásos SC-X gumi keverékkel mentem egész hétvégén, ami mindig beválik.” - mondta el a hétvége egyik legeredményesebb magyar résztvevője.

„A versenyen csak a saját tempómat motoroztam, nem kockáztattam semmit, nem mentem bele hülyeségbe, ez volt a cél és meg is lett az eredménye! A legjobb tanács, amit kaphattam valaha hogy "az időmérő nyeri meg a versenyt", óriási előny jó pozícióból rajtolni, így végül ezzel a stratégiával mind a kettő versenyt el tudtuk hozni a Magyar Kupában!” - fejezte be a forduló értékelését.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában