Álláspont

2 órája

Kollégánk véleménye – Bagoly mondja, hogy melyik győri csapatban kevés a saját nevelés

Ezt majdnem megkönnyeztem. Kilenc év után győzelem az NB I-ben – írta ki a közösségi oldalára fotókkal illusztrálva egy ETO-szurkoló, aki történetesen – ha jól tudom – a labdarúgáson kívül más labdajátékok meccseire is jár. Mindegyik csapatéra, aminek a nevében szerepel az ETO név. Szerintem már az is agyrém, hogy ennyi klub létezhet ezen a néven...

Papp Győző

Amikor néztem, a posztoló egyetlen megjegyzést kapott: 

„Nem kellett volna megkönnyezni. Én nem tudom, hogy kinek szurkoljak. Melyik külföldinek? Annak, akit tegnap igazoltak, vagy akit tegnapelőtt? Vagy akit holnap fognak? Mindegyik D kategóriás. Felmerül bennem a kérdés: miért képez a klub játékosokat »akadémiai« szinten? Szerintem ezt be kellene fejezni, hiszen az ott »képzett« játékosok nem találnak utat az első csapathoz. Az így felszabaduló pénzügyi forrásokat a klub arra fordíthatná, hogy D kategóriás külföldiek helyett C kategóriásokat igazoljon. Őket sem fogjuk szeretni, de legalább biztosabb lesz a bennmaradás. Szomorú történet ez. Sajnos sokan asszisztálnak hozzá!” 

A megjegyzésnek – bizonyos nézőpontból – természetesen van igazságtartalma. Teljes igazsága azonban nincs. Annak tükrében pedig, hogy a hozzászóló évtizedeken át egy városi rivális klubnál volt érdekelt, nem is sportszerű. A régen utánpótlás-fellegvárnak számító másik sportágbeli egyesületnél ugyanis saját nevelésű játékos évek óta nincs a csapatban. Legalábbis olyan, akinek le is kell zuhanyoznia a meccsek után. 

Teljes igazság nincs.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában