Női kézilabda

2024.09.14. 12:13

Győri Audi ETO KC – Jön a BL-döntő visszavágója – videó

Vasárnap 14 órakor a német Ludwigsburg otthonában lép pályára női BL-mérkőzésen a címvédő Audi-ETO, mely a sorozat első fordulójában hazai pályán verte a dán Esbjerget (28–26).

Kisalföld.hu

Ilyen kemény védekezésre a németek ellen is szükség lesz.

A mostani rivális – mely tavaly Bietigheim néven szerepelt – vereséggel kezdett: a dán Odense vendégeként kapott ki 28–22-re.

Per Johansson, a győriek vezetőedzője így nyilatkozott a várakozásairól: – Legutóbb júniusban, a Bajnokok Ligája döntőjében találkoztunk velük, és tudjuk, hogy nagyszerű kvalitásaik vannak. Az ő csarnokukban is nehéz játszani, kemény kihívás előtt állunk. Küzdelmes, harcos, fizikailag kemény meccset várok Ludwigsburgban, amire nagyon alaposan fel kell készülnünk, és fel is fogunk.

Kelly Dulfer, a győriek holland átlövője így fogalmazott: – Mindig különleges érzés a korábbi csapatod ellen játszani. Jó lesz visszatérni abba az arénába, ahol három évig játszottam, és találkozni az emberekkel. Nehéz mérkőzésre számítok, jó csapatuk van, ezt tavaly is bizonyították a döntőbe jutásukkal. Az előző mérkőzéseken, azt hiszem, megmutattuk, hogy rendkívül jó a védelmünk, és ha így védekezünk, abból gyors gólokat tudunk szerezni. Ugyanakkor ezeken a találkozókon akadtak olyan periódusok, amelyekben elvesztettük a fókuszt, az Esbjerget hagytuk is felzárkózni, pedig nyolcgólos volt az előnyünk. Ebből tanulnunk kell, és nem szabad lehetőséget adni az ellenfélnek, hogy visszajöjjön a meccsbe.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában