Atlétika

2 órája

GYAC – Súlylökő testvérpárral erősítettek

A 24 éves Kovács László és az öt évvel fiatalabb Kristóf nagy reményekkel érkezett Győrbe. A két súlylökő a GYAC színeiben szeretné elérni célját.

„Mindketten fociztunk, kéziztünk, majd utána kezdtünk atletizálni, én volt, hogy egyszerre űztem mindhárom sportágat – kezdte a GYAC új igazolása, Kovács László. – Tizenhárom éves koromban mentem le először a súlylökőkhöz, gyerekkori barátom apukája volt az edző, és ő mindig mondta nekem, hogy az adottságaimmal országos bajnokot tudna belőlem faragni.”

GYAC
Kovács Kristóf és László nagy reményekkel igazolt Győrbe, a GYAC színeiben szeretnék álmaikat elérni.
Fotó: Csapó Balázs

Az atléta elmondta: igazából mindegyik sportágat szerette, nem volt gondja a csapatsportokkal sem, de végül a súlylökés mellett maradt.

A GYAC volt számukra a legszimpatikusabb  

„Noha ez egyéni sport, azért csapatban dolgozunk, és nagyon jó volt a közeg, mindig segítettük, húztuk egymást, ami nagyon fontos, főleg az elején. Ez fogott meg engem és az öcsémet is, aztán idővel jöttek az eredmények is” – tette hozzá Kovács László, aki azt is elárulta: a 10 ezer lakosú Hevesről származnak, de aztán a fővárosi Ikarus BSE színeiben versenyeztek a későbbiekben, mert otthon nem tudtak annyi támogatást adni nekik. Edzőjük segítségével igazoltak az Ikarushoz, ahol azonban úgy érzik, kicsit megrekedtek a fejlődésben.

Az elmúlt három évben nem tudtam előrelépni, nem jöttek úgy az eredmények, a technikában sem fejlődtem annyit, amennyit szerettem volna. Több klubot megkerestünk, és Kiss Dánielnél éreztük úgy, hogy felcsillant a szeme, hogy esetleg vele dolgozzunk. Láthatóan nagyon motivált volt, és nekünk is erre a fiatalos lendületre van szükségünk ahhoz, hogy előbbre tudjunk lépni

– fogalmazott a gazdasági informatikus végzettséggel rendelkező László, aki tervezi, hogy sporttal kapcsolatosa tanulmányokat is elkezd a győri Széchenyi-egyetemen.

„Jövőre szeretnék az Universiadén is szerepelni. Ezt a fő célom, hogy oda kijussak, és minél jobban szerepeljek majd” – tette hozzá a sportoló, aki országos bajnokként érkezik Győrbe.

Öccse U20-ban a nyáron második lett az ob-n, ráadásul ő most kezdte volna az egyetemet.

„Nem a Széchenyire vettek fel, de átjelentkezem, és félévtől már itt szeretnék tanulni. Hosszú távon természetesen mindegyikünk célja egy esetleges olimpiai részvétel. A bátyám a legjobb korban lesz a Los Angeles-i játékok idején, nekem kicsivel több időm van, de azt tudni kell, hogy a nemzetközi mezőny súlylökésben is brutálisan erős” – mondta Kristóf, akinek az U23-as Európa-bajnokság a fő célja a 2025-ös évben

Azt mindketten megerősítették, hogy már most imádják Győrt.

„Hétfőn költöztünk ide, de előzetesen többször voltunk itt heteket edzőtáborban, versenyeken. Fura, ugyanakkor nagyon izgalmas ez a nyüzsgés, ami jellemzi ezt a szép várost. A belvárosban lakunk, az egyetem és az OSP sincs messze. Reméljük, a sportban is elérjük azt, ami miatt ezt a döntést meghoztunk, azaz tudunk annyit fejlődni, hogy megvalósítsuk az álmainkat” – mondták egybehangzóan a testvérek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában