Szabadidősport

5 órája

Először rendeznek esélyegyenlőségi futást Győrben

Szeptember 28-án, szombaton 10 órától a győri Barátság Sportparkban rendezik meg az esélyegyenlőségi futás a XIX. Őszi Sport- és Egészségnap betétszámaként. A futás távja 600 m hosszúságú lesz, csak úgy, mint az ovifutás távja. A szervezők várják a fogyatékossággal élőkőn túl azokat az embertársakat is, akik közösen szeretnék teljesíteni a távot.

Kisalföld.hu

A futás szellemisége csatlakozik a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége (Fodisz) „Több mint sport” szlogenjéhez, és a sport általi kapcsolódás lehetőségét kínálja fel. Különösen fontosnak tartják a szervezők, hogy a fogyatékossággal élő gyermekek, felnőttek és hátrányos helyzetű társadalmi csoportok egészséges életmódra nevelését és a testmozgás iránti igény viselkedéskultúrába való beépülését elősegítsék és lehetőség szerint ezt inkluzívan valósítsák meg.

Az EMBERsÉG DSE koordinálásával valósul meg a program, az egyesület elnöke Kertész Tamás elmondta:

Az egyesületünk megalakulása óta rendszeres résztvevői vagyunk az Őszi és Tavaszi Sport- és Egészségnapoknak. Érzékenyítő játékokkal települünk ki, és igyekszünk láttatni világunk szépségeit és nehézségeit egyaránt. Volt szerencsénk részt venni megyei tagszervezetként a Spar Maraton–Fodisz Esélyegyenlőségi Futamán és ott fogalmazódott meg bennem, hogy jó lenne egy hasonló rendezvényt Győrben is megvalósítani. Idén sikeresen pályáztunk a Magyar Paralimpiai Bizottság által kiírt és a Miniszterelnökség aktív Magyarországért felelős államtitkára által támogatott pályázaton. Az eseménytámogatási programban elnyert forrásból valósítjuk meg figyelemfelkeltő futásunkat. Az első száz induló emblémázott pólót kap. A győri önkormányzat is az esemény mellé állt, a sportosztály vezetője, Török Zsolt segítségével tudjuk a lehető leggördülékenyebben megvalósítani a rendezvényt. A tagintézményeink közül érkeznek tanköteles korú gyermekek, így itt lesznek a csornai Arany, valamint a győri Radó és Bárczi iskolásai.

A nevezés a futamra térítésmentes, azonban rövid regisztrációhoz kötött. Ezt a futam előtt, 9.15 órától lehet megtenni, majd 9.45-kor közös bemelegítés vezeti fel a futást, melynek fő része az Arrabona futás, melyen 3 km lesz a táv.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában