Férfi kézilabda

1 órája

Bekerült a válogatottba a győriek fiatalja

Szeptember utolsó napjától nem hivatalos válogatott időszakban tart ötnapos edzőtábort a férfi kézilabda válogatott. Chema Rodrigez szövetségi kapitány a 19 tagú keretbe behívta az ETO University Handball Team játékosát, Fazekas Mátét is.

Kisalföld.hu

Fazekas Máté a válogatott összetartásán vehet majd részt.

Fotó: Mekli Zoltán/ETO University

A spanyol szakvezető az NB I-es klubokkal történt megegyezésnek köszönhetően dolgozhat együtt a játékosokkal ezen időszakban. A szakmai stáb ezeket a napokat arra használja fel, hogy megpróbálják szélesíteni a válogatott keretet, így azt nézik meg, kik azok a fiatal, 23 év alatti játékosok, akik a közeli vagy a távoli jövőben odakerülhetnek a nemzeti csapathoz.

„Főként azokat a játékosokat hívtam meg, akik ott voltak a tavalyi junior vb-ezüstérmes vagy az idei ifjúsági Eb-bronzérmes együttesben, idén a junior keretben szerepelnek, illetve akiket már korábban is folyamatosan figyeltünk, és alkalmanként vagy rendszeresen már kerettagok voltak. Az olimpián szereplő kézilabdázók mögött hosszú, eseménydús és fárasztó nyár van, így most közülük az itthon szereplők is pihenőt kaptak, hiszen a párizsi játékok miatt klubjuk felkészülésébe is csak később, augusztus közepén tudtak bekapcsolódni, most viszont gőzerővel megy a bajnokság és az európai kupaprogram, az ő terhelésüket okosan kell beosztanunk” – fejtette ki Chema Rodríguez.

A győri csapat fiatal játékosa a válogatott meghívóra így reagált:

„Nagyon meglepődtem, amikor kiderült, hogy Chema Rodrigez behívott erre az ötnapos összetartásra. Kiskori álmom volt, hogy bekerüljek a felnőtt válogatottba, ahol felmérjék a tudásomat és képességeimet.

Tudom, hogy nagyon sokat kell azért dolgoznom, hogy ténylegesen kerettaggá váljak. Ezért edzek napról napra, hogy minél jobb legyek és minél tovább fejleszthessem magam.

Szeretném előre is megköszönni a bizalmat a szövetségi kapitánynak és a szakmai stábnak, bízom benne, hogy ezt eredményes munkával tudom meghálálni.”

A magyar férfiválogatott kerete a szeptember 30. és október 4. közötti összetartásra, kapusok: Mikler Krisztián (NEKA), Balogh Ádám (Szeged), Várady-Szabó László (BFKA-Veszprém). Jobbszélső: Szilágyi Benjámin (Szeged). Jobbátlövők: Ónodi-Jánoskúti Máté (FTC), Tóth Péter (Csurgó). Irányítók: Csörgő Kristóf (FTC), Tóth Levente (NEKA), Sztraka Dániel (PLER). Beállók: Németh Bulcsú (Szeged), Papp Tamás (Csurgó), Karai Miklós (FTC), Mészáros Máté (FTC). Balátlövők: Fazekas Máté (ETO University HT), Balogh Dániel (Szeged), Kovács Tamás (NEKA), Gazsó Péter (NEKA). Balszélsők: Krakovszki Bence (Tatabánya), Molnár Robin (NEKA).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában