Torna

2024.09.13. 10:52

A győri Mészáros Krisztofer kihagyja a hétvégi csapatbajnokságot, de egy plakátra felkerült a fotója

Szombaton rendezik a szuper csb-t a tornászoknál. A Központi Tornacsarnokban a GYAC versenyzője, Mészáros Krisztofer nem indul.

Kisalföld.hu

Fotó: Felhasznalo

A versenykiírásnak megfelelően egy csapatot felnőtt, ifjúsági, valamint kadett tornászok alkotnak a Waberer's Férfi és Női Szuper CSB 2. fordulójában. Délelőtt a férfiak, délután pedig a nők versenyeznek.

Draskóczy Imre, a nők szövetségi kapitánya elmondta, az olimpiai résztvevők közül csak egy versenyzőt láthat a közönség. „Székely Zója indul a szuper csb-n. Kovács Zsófia jelenleg a műtétje utáni rehabilitációját tölti, és nagyon várjuk vissza. Czifra Bettina Lilinek szintén lesz egy kisebb orvosi beavatkozása, így ő sem lesz még ott a Központi Tornacsarnokban. Bácskay Csenge (ő a Győri AC tornásza – a szerk.) ugyan egészséges, folyamatos fejlődésben van, de az Amerikai Egyesült Államokban van. Tartjuk a kapcsolatot, információim szerint megtalálta a közös hangot a tengerentúli szakmai stábbal” – mondta a szakember.

Kovács István, a férfiak szövetségi kapitánya kiemelte, hogy a válogatott tagjainak ez egyben felmérő verseny is lesz.

„Csaknem minden kerettag, aki egészséges, ott lesz a Központi Tornacsarnokban. Mészáros Krisztofer az olimpia utáni pihenőjét tölti még. Szintén nem lesz ott a szuper csb-n Balázs Krisztián sem, aki sérüléssel bajlódik. A többiek közül ugyan nem mindenki hat szeren indul, de a válogatott keret tagjainak többségét láthatja a közönség” – mondta Kovács István.

Mészáros Krisztofert egyébként a Waberer's Torna Challenge Világkupa hivatalos plakátján lehet látni. A Győri AC olimpikon tornásza egyik lólengés gyakorlatán készült az a fotó, amely az első számú arculati eleme lesz a rangos nemzetközi versenynek.

A világkupának a hagyományoknak megfelelően Szombathely ad otthont október 4. és 6. között. A Schaeffler Arena Savariában várhatóan harminc ország tornászai indulnak. Szép számú magyar versenyző részvételére számíthatunk. A keretet később jelölik ki.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában