Férfi kosárlabda

2024.08.09. 11:36

Nyolc játékossal kezdte meg a felkészülést a Sopron KC

A Sopron KC NB I-es férfi kosárlabdacsapata csütörtökön orvosi vizsgálatokkal, majd felmérésekkel, egyelőre nyolc játékossal megkezdte a felkészülést a következő szezonra.

Kisalföld.hu

Megkezdte a felkészülést a Sopron KC.

Fotó: sopronkc.hu

Gasper Potocnik vezetőedző a teljes játékosállomány kapcsán kiemelte: nagyon örül annak, hogy aránylag hamar összeállt a keret. Hozzátette, abban, hogy ez így történjen, és meglegyen a négy légiós a nyáron rengeteget dolgozott segítője, Baksa Szabolcs és a vezetőség.

"Összesen több mint egy csapatra való, hat új játékossal vágunk neki a következő évadnak, tehát mondhatjuk, hogy új csapatot kell építeni" – kezdte a szlovén szakember, aki a két új magyar fiú, a Kecskemétről igazolt Kucsera Dániel, valamint a Körmendről szerződtetett Takács Kristóf kapcsán kiemelte: a két fiatal, ambiciózus játékossal hosszabb távon számol és reméli, Sopronban tovább tudnak fejlődni és értékes játékosai lesznek az együttesnek.

Ami a légiósokat illeti, velük kapcsolatban a szakvezető azt fejtegette, próbáltak mindegyikükről több oldalról is információkat szerezni, Potocnik telefonon is beszélgetett velük. Nagyon reméli, hogy a keretből jó közösség alakul majd ki.

A szlovén tréner kiemelte: nagyon fontosnak tartotta, hogy minél hamarabb együtt legyen a teljes keret, és szerencsére ez várhatóan a jövő hét közepére meg is valósul, addigra a tervek szerint már mind a négy légiós Sopronban lesz, és a két U18-as válogatott, a korosztályos Európa-bajnokság után pihenőt kapó Flasár Zalán és Keller Bendegúz is bekapcsolódik a felkészülésbe.

Most nyolc játékos, Csendes Péter, Fazekas Csaba, Gadácsi Dávid, Kovács Áron, Kucsera Dániel, ifj. Meszlényi Róbert, Molnár Márton és Takács Kristóf állt edzésbe és jelentkezett elsőként az orvosi vizsgálatokra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában