Jegyzet

2024.08.30. 07:49

Nulla pontról feláll a csapat - Ezt várják az ETO szurkolói

Talán rendbe lehetett tenni a vereségek miatt megtépázott lelkeket is.

Papp Győző

Az elmúlt időben minden napra jutott egy új igazolás az ETO labdarúgócsapatánál. A győri zöld-fehérek jelenleg pont nélkül a táblázat utolsó helyén állnak, rájuk is fér az erősítés. Az „Egyetértés” legközelebb szombaton a Diósgyőr otthonában lép pályára – az ötödik fordulóra kisorsolt Puskás Akadémia elleni hazai mérkőzést a vendégek kérelme miatt decemberre halasztották –, így közben volt idő felkészülni az őszi idény folytatására. 

A győriek számára a nagyjából kéthetes szünetben szerepelt egy rövid mezőkövesdi edzőtábor, ahol a szakmai munka mellett talán rendbe lehetett tenni a vereségek miatt megtépázott lelkeket is. 

Tíz nappal ezelőtt azt írtuk, az ETO tulajdonosainak és a vezetőségnek a következő meccsig NB I-es színvonalúvá kellene tenniük a játékoskeretet, illetve eldönteni, hogy a jelenlegi szakmai vezetéssel elérhetőnek látják-e a kitűzött cél, a bennmaradás elérését. 

A döntések alapján világossá vált, Dunaszerdahelyen Borbély Balázs vezetőedzővel képzelik el a folytatást. Érdekesség, hogy a türelmesnek különösebben nem nevezhető győri publikum bizalmát is élvezi – a vereségek ellenére. Az NB II-ben győztesen megvívott öt meccs, úgy látszik, kellő bizalmi tőke számára az ETO kispadjához. 

A keret megerősítése megtörtént, több labdarúgó érkezett a héten is a zöld-fehérekhez. Elsősorban a védelembe, mert a csapat négy meccsen kilenc gólt kapott, ilyen mutatóval pedig ritkán lehet pontokat gyűjteni – a győrieknek ősszel nem is sikerült. 

Kérdés viszont, hogy a „villámmal” összeszedett új fiúk valóban erősítést jelentenek-e majd – ez rövidesen kiderül. Mindenesetre a hétvége után háromhetes bajnoki szünet következik, lesz idő beépíteni az új szerzemé­nyeket. 
 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában