Álláspont

2024.08.12. 08:39

Negyedóra - Győri kollégánk véleménye a párizsi olimpia egyik legabszurdabb pillanatáról

Amennyire a párizsi olimpia egyik legszebb pillanata volt, hogy a női strandröplabdázók döntőbeli csúnya összeszólalkozását a DJ John Lennon örökzöldjével, az Imagine-nel „keverte le”, annyira abszurd momentum volt a női kajak kettősök 500 méteres fináléja utáni várakozás.

Szeghalmi Balázs

A megosztott harmadik helyezett Pupp Noémi (háttal, háttal) és Fojt Sára (szemben középen) a női kajak párosok 500 méteres versenyének döntője után a 2024-es párizsi nyári olimpián a vaires-sur-marne-i evezős és kajak-kenu pályán 2024. augusztus 9-én. MTI/Kovács Tamás

Végül ez a történet is megható, szép véget ért, de ez sokkal inkább múlott a versenyzők intelligenciáján, mintsem a szervezők felkészültségén. 

Az ugyanis, hogy 2024-ben jó negyedórán át kell várni arra, hogy eredményt sikerüljön hirdetni – „páratlan teljesítmény”, már-már filmekbe illő bukta. Boldogult gyerekkoromban, a nyolcvanas években sem okozott gondot a visszajátszás a sportversenyeken – emlékeznek még a villogó R betűre a focimeccseken? –, ám a párizsi olimpia kajak-kenu versenyein a célfotók szakértése többször váratlan nehézségekbe ütközött.

El nem tudom képzelni, mi állhatott a kínos szituációk hátterében – olimpiai döntőket csak nem rendeznek úgy, hogy nincs megfelelő netes kapcsolat a helyszínen –, az azonban biztos, hogy végtelenül tiszteletlen volt ez a csupa szív kajakosokkal szemben. 

Arról nem szólva, hogy úgy tűnik, a kellemetlen esetek meg sem karcolták a NOB illetékeseit. Legalábbis én egyetlen olyan közleménnyel sem találkoztam, amelyben legalább elnézést kértek volna a bronzéremért hosszú-hosszú perceken át aggódó női párosoktól. Képzeljük el a történteket az amerikai kosárlabda-válogatott tagjaival, LeBronék visszanézést kérnek a játékvezetőktől, majd negyedórán át se kép, se hang.

Utóbbi mozihoz elég élénk fantázia kell. 

A ’80-as években sem okozott gondot a visszajátszás a sportversenyeken.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában