Női kézilabda

2024.08.18. 16:19

Három győzelemmel zárta a csoportkört a vb-n a hat győrit foglalkoztató ifjúsági női válogatott

A magyar női ifjúsági válogatott világbajnokságon szerepel a kínai Csucsouban. A keretben hatan képviselik az Audi-ETO akadémiáját: a játékoskeretben Varga Dalma, Rédecsi Polett, Vári Arina és az idei nyártól a NEKA-ról Győrbe érkező Keceli-Mészáros Renáta kapott helyet. Ezenfelül a stábot erősíti Borbély Tamara masszőrként, valamint Ruppert Bálint erőnléti edzőként.

Kisalföld.hu

Négy játékos és két stábtag képviseli a győri akadémiát az ifi vb-n.

Fotó: gyorietokc.hu

A magyar válogatott, melynek Bohus Beáta a szövetségi edzője, Argentína ellen kezdett, és a papírformának megfelelően 31–18-ra győzött. A győriek közül Keceli-Mészáros 6, Varga D. 3, Rédecsi 2 gólt lőtt.

A második fordulóban még könnyebb dolga volt a magyaroknak: 45–9 lett a vége a Kazahsztán elleni találkozónak. A győriek közül Varga D. volt a legeredményesebb 5 szerzett góllal, Rédecsi 3-szor, Keceli-Mészáros 2-szer volt eredményes. Várit ezúttal nem nevezte a mérkőzésre a szakmai stáb.

A zárófordulóban rangadó várt a magyar válogatottra Norvégia ellen. A találkozó tétje az volt, melyik együttes visz magával tovább két pontot.

A mieink már az első félidőben nagyobb különbséget építettek ki (17–10), és ebből a végére is maradt négy gól (30–26). Keceli-Mészáros 5, Varga D. 3, Vári 2  gólig jutott, Rédecsi nem talált a kapuba.

A magyarok ma magyar idő szerint 10 órakor a házigazda Kína ellen folytatják szereplésüket, majd augusztus 20-án, 12 órától Dánia következik.

A csoport állása: 1. Dánia 2 pont, 2. Magyarország 2, 3. Norvégia 0, 4. Kína 0.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában