Teke

2024.08.20. 10:39

A világ legjobb klubcsapataival gurít Zalaegerszegen a győri Ipartechnika

Újabb rangos világversenynek ad otthont Magyarország, ősszel a teke nagyágyúit láthatjuk vendégül.

Kisalföld.hu

A világ legjobb klubcsapatai érkeznek Magyarországra. Október 15. és 19. között Zalaegerszeg ad otthont a XXXV. Teke Csapat Világkupának. A Magyar Teke Szakági Szövetség információi szerint huszonnyolc csapat lép pályájára Zalában. A férfi és női klubcsapatok 15 országból érkeznek. Magyarországot a Szegedi TE és az Ipartechnika Győr SE képviseli a rangos világversenyen.

A VK első három napján rendezik meg a selejtezőket, ahol kialakul a legjobb négy mezőnye a nőknél és a férfiaknál is, onnan egyenes kieséses rendszerben gurítanak tovább a csapatok. Az utolsó versenynap bonyolítják le a bronzmeccseket, valamint a finálékat.

Bátor Gábor szerint ez a világverseny komoly előrelépést is jelent a hazai tekének.

„Örömteli, hogy az elmúlt évekhez képest rekord létszámú csapat indul Zalaegerszegen. Magyarország igyekszik ezúttal is jó házigazda lenni. Két éve BL Final Fourt rendeztünk, de volt korábban pont zalaegerszegi helyszínnel csapat-világbajnokság is” – nyilatkozta a Magyar Teke Szakági Szövetség főtitkára.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában