Vélemény

2024.07.12. 09:27

Unaloműzés – Kollégánk véleménye arról, miért volt szerencsétlen Didier Deschamps mondata

Egy mérkőzés – éppen a legfontosabb, a döntő – még hátravan a labdarúgó Európa-bajnokságból, de akármilyen játék is lesz ott, azt nyugodt szívvel ki lehet jelenteni, nem ez volt minden idők leglátványosabb kontinenstornája. Sőt, éppen ellenkezőleg, talán ezen a tornán volt a legtöbb – nevezzük nevén – dögunalmas meccs.

Szabó Gábor

Didier Deschamps magyaráz csapatának.

Fotó: Koszticsák Szilárd

Két csapat összecsapásaira különösen igaz a fenti a jelző. A franciák úgy jutottak be a négy közé, hogy akciógólt nem szereztek, két öngól és egy tizenegyes elég volt ehhez, és hasonlóan fájdalmas volt a legtöbbször nézni a végül finalista angolok kilencven vagy százhúsz perceit is.

Didier Deschamps-nak, a gallok kapitányának fel is tette egy svéd újságíró a kérdést, miért játszik ennyire unalmas meccset a csapata, miközben világklasszisok sora ül még a cserepadon is. A játékosként és szakemberként is világbajnok edző meglepő választ adott: akinek nem tetszik a játékuk, azok ne nézzék a meccseiket.

Merész kijelentés, ilyet még a taón nevelkedett, a piaci viszonyoktól elég távol álló magyar sportvezetők sem nagyon engedhetnek meg maguknak.

Alapvetően igaza van Deschamps-nak, semmi nem kötelező, millió alternatíva van unaloműzésre, és tény, erre nem a franciák idei Eb-meccsei voltak a legalkalmasabbak. Az már egy másik kérdés, hogy éppen azért van ennyi pénz a labdarúgásban – sokkal több, mint bármelyik másikban – mert százmilliók, milliárdok ülnek le annak reményében, hogy Mbappé, Kane és társai másfél-két órán keresztül szórakoztatják a nagyérdeműt. Ha ez folyamatosan elmarad, idővel alábbhagy az érdeklődés, ezáltal kevesebb pénz áramlik a sportágba, és az bizony meglátszik majd a benne dolgozók bérén is.

Szóval lehet arcoskodni, félig-meddig Deschamps-nak van is mire, de azért kétlem, hogy hosszú távon ez a legjobb reakció a labdarúgásból élőktől a fanyalgásokra...

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában