Női kézilabda

2024.07.23. 16:40

Újra edzésben a kézilabdás lányok Mosonmagyaróváron + A csapat kerete

Július 22-én, majdnem teljes kerettel kezdte meg a felkészülést a Motherson Mosonmagyaróvár a 2024/25-ös szezonra. Az egyetlen távolmaradó Albek Anna, aki a válogatottal már Párizsban várja az olimpia rajtját.

Kisalföld.hu

Gyurka János, a Motherson Mosonmagyaróvár vezetőedzője: 

Még fiatalabbak lettünk, az idő pedig azt is elárulja majd, hogyan tudnak beépülni az újak. Látszik rajtuk a bizonyítási vágy, ez nagyon pozitív. Most megkezdtük az alapozási időszakot, amely kicsit más lesz mind eddig, keményebb, mint amit a régiek már megszoktak. Több edzőmérkőzés is vár ránk a szeptemberi rajtig.

Mosonmagyaróvár
Fotó: mkcse.hu

Hat új játékos érkezett a nyáron a csapathoz Mosonmagyaróvárra

Két kapus, a brazil Caroline Martins és a francia Mélanie Halter, a holland beállós Pipy Wolfs, az irányító Kukely Anna, valamint a jobbszélső Molnár Dorottya. Hétfőn pedig újabb fiatal játékossal állapodott meg a klub. Sefcsik Nóra már eddig is a tagja volt az U19-es csapatnak, most pedig egy 1+2 éves felnőtt szerződést kínált neki az MKC - olvasható a klub honlapján.

Sefcsik Nóra, a Motherson Mosonmagyaróvár játékosa: „Nagy álmom vált valóra! Már eddig is a Mosonmagyaróvár színeiben játszottam, ám most megkaptam az esélyt, hogy a felnőtteknél is bizonyíthassak. Nagy mérföldkő ez az életemben. A mestert nagyon tisztelem, a lányok pedig kedvesen fogadtak.”

Bár közösen még csak most kezdték meg a felkészülést a lányok, egyéni edzéstervet már eddig is kaptak Tóth Eszterék. 

Tóth Eszter, a Motherson Mosonmagyaróvár játékosa:

Soha nem volt még ilyen hosszú nyári szünetem, igyekeztem kihasználni a lehetőséget, pörgős volt, de sikerült pihenni is. Most pedig elkezdtük az igazi kemény munkát, rögtön egy 2,5 órás edzéssel.

Lancz Barbora, a Motherson Mosonmagyaróvár játékosa: „Jól telt a nyár, igyekeztem kipihenni a tavalyi sűrű szezont, sok időt töltöttem a családdal, pihentünk, nyaraltunk. Mi már jól tudtuk mi vár ránk az első edzésen, futás, tesztek, felmérések, de már nagyon vártam, hogy elkezdhessük a közös munkát.”

Albek Anna mellett a legkevesebbet Varga Emília pihenhetett, hiszen ő a junior válogatottal a szkopjei világbajnokságon szerepelt, ahol ezüstérmesek lettek. 

Varga Emília, a Motherson Mosonmagyaróvár játékosa: „Összességében pozitív élmény volt a világbajnokság, még akkor is, ha nem úgy sikerült lezárni ezt a négy évet, ahogy szerettük volna. Három hét pihenő nekem is jutott, amelyet igyekeztem kihasználni, viszont már vártam a kezdést is. Jó érzés volt úgy megérkezni Mosonmagyaróvárra, hogy már mindent ismerek és tudok, mintha haza érkezem volna.”

A szakmai stábban is történtek változások. A csapat új kapusedzője Vártok Ákos a NEKA-tól érkezett, míg az új masszőr Dóka István legutóbb Kisvárdán dolgozott. A csapat új technikai vezetője Tóth Péter.

A kemény munka a héten szerdáig tart, csütörtökön és pénteken a lányok csapatépítő programra utaznak Döbröntére. 

A Motherson Mosonmagyaróvár az első edzőmérkőzését augusztus 2-án az élvonalba feljutó Szombathely otthonában játssza.

A Motherson Mosonmagyaróvár 2024/2025
1 Caroline Martins (kapus)
2 Tóth Eszter (balátlövő)
3 Varga Emília (irányító)
6 Albek Anna (jobbátlövő)
7 Udvardi Laura (jobbszélső)
11 Pipy Wolfs (beálló)
14 Sefcsik Nóra (jobbátlövő)
17 Kukely Anna (iránytó)
20 Faragó Luca (beálló)
22 Stranigg Zsófia (balszélső)
27 Molnár Dorottya (jobbszélső)
28 Lancz Barbora (jobbátlövő)
29 Ines Ivancok (balátlövő)
42 Horváth Szofi (kapus)
53 Schatzl Natalie (balszélső)
71 Mélanie Halter (kapus)
96 Tóth Gabriella (irányító)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában