Jet-ski Európa-bajnokság

2024.07.15. 11:40

Huszonöten szerepelnek a magyar válogatottban Győrzámolyon

Kisalföld.hu

Rekordnevezés a hazai rendezésű jet-ski Európa-bajnokságon és junior vb-n. 

A pénteken kezdődő világversenyre a szervezők információi szerint 26 ország legjobbjai érkeznek Magyarországra. Az eseménynek Győrzámoly ad otthont, a látványos versenyek vasárnapig tartanak.

Czeller Béla, a Magyar Jet-Ski Szövetség elnöke hangsúlyozta: Ebben a sportágban ilyen nagy verseny még nem volt Magyarországon. 

„Az elmúlt években többször is bizonyítottunk. Színvonalas Eb- és utánpótlás korosztályban vb-futamot rendeztünk Nyíregyháza-Leveleken. Ilyen szintű nemzetközi érdeklődést azonban nem tapasztaltunk még. Az esemény méretéhez képest a magyar válogatott is szép számú jetest vonultat fel. Huszonöt fős lesz a nemzeti csapat úgy, hogy a magyarokon kívül osztrák és szlovák kiválóságok is Magyarország zászlaja alatt versenyeznek, magyar liszensszel” – mondta Czeller Béla, aki egyben a szervező bizottság elnöke is.

A várható magyar szereplésről szólva elmondta, több dobogós helyezésben bízhatunk. 

„Összességében elmondható az összes kategóriára, hogy erős mezőny lesz. A magyar versenyzőktől tíz érmet remélek a felnőtt Eb-, illetve junior vb-futamokon” – tette hozzá Czeller Béla.

A jet-ski verseny hivatalos megnyitója péntek este Győrben lesz a Dunakapu téren, amely után látványos freestyle-bemutatót láthat a közönség a Mosoni-Dunán. 

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában