Labdarúgás

2024.07.23. 12:06

Ezzel a bajnoki címmel kezdődött a Győrszemere aranykorszaka

Papp Győző

A Győrszemere 2009-es bajnokcsapata. Álló sor: Gyurmánczi Attila edző, Tar, Kovács, Baracskai, Bősze, Radics, Germán, Nagy, Regner, Makkos, Száraz, Hegedűs. Guggoló sor: Györe, Nagy Ágnes gyúró, Szakács, Barabás, Fürst, Máj. Elöl: Herold.

Tizenöt évvel ezelőtt kezdődött a Győrszemere nagy sorozata a Duna Takarék megyei I. osztályban: 2008/09-ben újoncként nyert bajnokságot, majd azt követően sorozatban ötször tudta megvédeni a címét.

A Győrszemere izgalmas hajrá után szerezte meg az aranyérmet 2009-ben. A csapat az őszi idény után még csupán a hatodik helyen állt, de remek tavaszi teljesítményével jelentősen előbbre tudott lépni. Végig nyílt volt a harc az aranyért, ebben az utolsó forduló döntött a Győrszemere javára. A kékek ekkor 9–0-ra győztek a Ménfőcsanak otthonában, és így egy ponttal megelőzték a második helyezett Bajcsot. 
„Az akkori évek egyik legizgalmasabb és legkiegyensúlyozottabb bajnokságát sikerült megnyernünk. A siker értékét tovább növeli, hogy azt újoncként értük el. Nehezen indult számunkra az idény, hiszen a megyei másodosztályban harminckét pontos előnnyel lettünk bajnokok, és nem mindig kellett megerőltetnünk magunkat. Kellett négy-öt hét, mire felvettük az első osztály ritmusát. A bajnokság elején ráadásul pont az élcsapatok voltak az ellenfelek” – emlékezett annak idején a sikeredző, Gyurmánczi Attila. 
Bár elsősorban a csapat támadóit sújtották sérülések, a bajnokság végére így is 97 rúgott gólig jutottak. 
„Szívesen gondolok erre a csapatra, a játékosok közül később többen bajnoki címet is szereztek a megye egyben, és megnyerték a Sport M-­­kupát is” – említette végül Gyurmánczi Attila. 
A 2009-es bajnokcsapat tagjai: Barabás Zsolt, Baracskai Dávid, Boros Balázs, Bősze Levente, Burkus Roland, Egyházi Norbert, Fürst Flórián, Germán Ferenc, Györe Gábor, Hegedűs Miklós, Herold Szabolcs, Kalcsó Gábor, Kapitány Csaba, Koppányi László, Kovács Zoltán, Máj Ádám, Makkos Tamás, Nagy Attila, Németh Balázs, Pánczél Roland, Polczer Máté, Radics Zsolt, Regner Richárd, Szakács Ferenc, Száraz József, Tar Péter, Tekker Zoltán. 

A Győrszemere akkor és később sem vállalta az NB III-as indulást. 
 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában