Tenisz

2024.07.05. 09:21

Babosék továbbjutottak, Marozsánék kiestek Wimbledonban, de utóbbi párosban is indul a párizsi olimpián

Felemásra sikerült Wimbledonban a párosok küzdelmeinek 1. fordulója: a soproni Babos Tímea továbbjutott, a győri kötődésű Marozsán Fábián számára ugyanakkor véget ért a füves pályás Grand Slam-torna.

Kisalföld.hu

Babos Tímea párosban a 32 közé jutott.

Fotó: MW-archívum

A wimbledoni teniszbajnokság első fordulójában a női párosoknál Babos Tímea és az ukrán Nadja Kicsenok duója sikerrel vette az első fordulót, miután 1 óra 26 perc alatt, két játszmában legyőzte a Naikhta Bains, Amelia Rajecki brit kettőst, így a 32 közé jutott, ahol a harmadik helyen kiemelt Nicole Melichar-Martinez, Ellen Perez amerikai, ausztrál páros vár rá.

Marozsán Fábián oldalán Vlad Corneával viszont a nyitókörben kiesett a férfi páros versenyében. A magyar-román duó a német Andreas Mies és ausztrál John Patrick Smith kettősével csapott össze, és alig egy óra alatt kikapott. Marozsán egyesben szintén az első fordulóban búcsúzott hétfőn.

 

Eredmények

Női páros, 1. forduló (a 32 közé jutásért): Babos Tímea, Nadja Kicsenok (magyar, ukrán)–Naikhta Bains, Amelia Rajecki (brit) 6:4, 6:4.

Férfi páros, 1. forduló (a 32 közé jutásért): Andreas Mies, John Patrick Smith (német, ausztrál)–Marozsán Fábián, Vlad Cornea (magyar, román) 6:2, 6:2.

Lesz férfipáros a párizsi olimpián

Marozsán Fábián és Fucsovics Márton párosban is indulási jogot szerzett a párizsi olimpia tenisztornájára. A magyar szövetség tájékoztatása szerint a nemzetközi szövetség (ITF) nyilvánosságra hozta a 172 (86 férfi és 86 nő) olimpiai induló névsorát, melyben az egyéni helyek mellett Marozsán és Fucsovics a páros listán is szerepel.

Június 10-én dőlt el, hogy mivel Marozsán a 42., Fucsovics pedig az 55. helyen állt az egyéni rangsorban, a helyezésük garantált részvételt jelent alanyi jogon. Mindketten újoncok lesznek az ötkarikás játékokon.

Nagyon szerettem volna kijutni az olimpiára, jó érzés, hogy tudjuk képviselni a hazánkat. Remélem, tudunk meccseket nyerni, de most nem is ez a lényeg, hanem hogy ott leszünk. Ami a számomra most lezárult füves pályás szezont illeti, öt egyéni mérkőzésemből egyet tudtam megnyerni, úgyhogy nem volt egy sikeres időszak. Továbbra sem a kedvencem, de bízom benne, hogy tudok fejlődni ezen a borításon is, most pedig jöhetnek a salakos versenyek, benne az olimpiával

 – mondta Marozsán a szövetség közösségi oldalán. 

A sorsolás július 25-én lesz, az olimpiai teniszversenyek július 27-től augusztus 4-ig tartanak a Roland Garros salakpályáin. Egyéniben 64-es, párosban 32-es a tábla, vegyes párosban pedig 16-os.

Legutóbb, Tokióban ritka balszerencse kísérte a magyarokat: Fucsovics kiutazott, de az első forduló előtt vállsérülés miatt visszalépett, míg Babos Tímea a páros világranglistán elért helyezése alapján kvótát szerzett, és Jani Rékával indult volna, de csípősérülés miatt egy héttel a rajt előtt visszalépett, így Jani sem indulhatott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában