Női kézilabda

2024.06.27. 10:19

Már az olimpiára készülnek a Győri Audi ETO KC játékosai

Nem egészen egy hónap múlva, július 25-én kezdetét veszi a párizsi olimpia, amelyen a Győri Audi ETO KC-t nyolc különböző nemzeti együttesben tizenöt játékos és három edző képviseli majd.

Kisalföld.hu

A magyar válogatottban játékosként Győri-Lukács Viktória képviseli a győri klub színeit.

Fotó: gyorietokc.hu

A klub honlapja összegyűjtötte a válogatottak felkészülési programját.

A 2024/25-ös évadban a győri csapatot erősítő játékosok és stábtagok közül Győri-Lukács Viktória szerepel a magyar keretben, Holanek Zoltán erőnléti edzőként, az akadémiai III-as csapat trénere, Pigniczki Krisztina pedig a válogatott másodedzőjeként segíti a lányok munkáját. Szöllősi-Schatzl Nadine az olimpiát követően már új klubjához, a Budaörshöz csatlakozik majd.

A címvédő és rendező Franciaország együttesével Estelle Nze Minko és a nyáron érkező kapus, Hatadou Sako készül, míg a Tokióban bronzérmes norvégoknál Emilie Hovden, Kari Brattset Dale, Veronica Kristiansen, valamint az új balátlövő, Kristine Breistöl képviseli a győri színeket.

Szintén négyen szerepelnek a hollandoknál, hiszen Per Johansson vezetőedző irányításával készülő csapatban három igazolás is fontos szereplő: Kelly Dulfer balátlövő, Dione Housheer jobbátlövő, Bo van Wetering pedig balszélső poszton.

Sandra Toft, valamint a visszavonuló Stine Oftedal helyére igazolt Kristina Jörgensen a dán, Linn Blohm a svéd, Bruna de Paula a brazil, Rju Un Hi pedig a dél-koreai válogatottal hangol, mielőtt több csapattársával is megmérkőzik a felkészülési mérkőzéseken, valamint az olimpián.

A válogatottak olimpiai felkészülési programja

Július 4.: Franciaország–Norvégia, 19.30.

Július 5.: Svédország–Hollandia, 18.05.

Július 6.: Franciaország–Norvégia, 18.15.

Július 8.: Svédország–Hollandia (nem hivatalos edzőmérkőzés).

Július 12.: Németország–Brazília, 15.00.

Július 13.: Magyarország–Szlovénia, 14.45 (Győr).

Július 16.: Norvégia–Dánia, 18.15.

Július 17.: Szlovénia–Brazília.

Július 18.: Dánia–Norvégia, 18.45. Hollandia–Dél-Korea, 19.30.

Július 19.: Németország–Magyarország, 19.45 (Stuttgart).

Július 21.: Németország–Brazília, 15.00.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában