Labdarúgás

2024.06.29. 19:38

Bumbasztikus kezdés: az ETO 3-0-ra legyőzte a Zsolnát - galéria

Kisalföld.hu

Fotó: Csapó Balázs

ETO FC Győr - MSK Zsolna 3-0 (2-0)
Győr, ETO Park. Kemping pálya, 200 néző. V.: Bognár.

ETO: 1. félidő: Gyurákovics – Ráska, Boldor, Vianna, Kröhn, Anton, Tóth R., Csontos, Gavric, Bumba, Lukic. 

2. félidő: Ruisz – Koncz, Szépe, Keresztes, Vera, Diarra, Vingler, Riquelme, Skvarka, Lacza, Farkas B. Vezetőedző: Borbély Balázs.

Zsolna: Belanik – Kopásek, Jasso, Snajoer, Kaprálik, Gidi, Badjie, Stojchevski, Prokop, Bari, Minárik. Cserék: Badzgon, Mynar, Leitner, Bile, Hranica, Drame, Javorcek D., Javorcek S., Sauer. Vezetőedző: Scasny Michal.

Gsz.: Bumba (21., 45., utóbbit 11-sből), Diarra (89.).

Az ETO-ban szerepelt Ráska Filip, a DAC 1904 18 éves védője.
A 8. percben Csontos vállalkozott távolról, kellemetlen lövését Belanik szögletre tolta. Két perccel később Prokop egy centerezésre érkezett az ötösön belül, előre vetődve lőtt a kapu mellé. A 13. percben Csontos középre lőtt labdájáról Lukic centikkel maradt le. A 21. percben Bumba elé került a labda a tizenhatos vonalánál, aki ballal okosan emelt a hosszúba. 1-0. A 25. percben Kopásek lövését könnyedén védte Gyurákovics. A 40. percben már nagyobbat kellett védenie a győri kapusnak, Kaprálik próbálkozását hárította. Az első félidő utolsó percében Gavriccsal szemben szabálytalankodtak a tizenhatoson belül, a megítélt büntetőt Bumba magabiztosan váltotta gólra. 2-0. Még mindig az első játékrész ráadásában közel állt a szépítéshez a vendégcsapat, egy védelmi hibát kihasználva Prokop tudott lőni, Gyurákovics a kapufára tolta a labdát. 

A szünetben teljes csapatot cserélt Borbély Balázs vezetőedző. Bő egyóra játék után Diarra ment el szépen a baloldalon, beadásáról ketten is csak centikkel maradtak le középen. A 70. percben Javorcek lövése szállt el a kapunk felett. A végeredmény a 89. percben alakult ki, Farkas B. tálalt Diarra elé, akinek lövése felpattant egy menteni próbáló védőn, ám a labda a felső lécről így is a gólvonal mögé pattant 3-0.

Az ETO jó játékkal győzött első felkészülési mérkőzésén a jó erőkből álló szlovákiai Zsolna ellen.

A hazaiak csapatából különböző okok miatt hiányzott Bánáti, Boschilia, Huszár, Hamed, Kiss M. és Kovács.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában