Vízilabda

2024.05.06. 11:34

Bronzéremmel zárta a tornát a Soproni VSE

Páder Vilmos

Fotó: Páder Vilmos

A Soproni Vízilabda Sport Egyesület az impozáns Lőver Uszodában rendezte meg a harmadik Május 1-kupát az U15-ös korosztály számára.
A díszes trófeáért két lengyel egy szlovák együttes mellett magyar fiatalok szálltak vízbe. A rendezvényt megtisztelte jelenlétével a város részéről Farkas Ciprián polgármester és Csiszár Szabolcs alpolgármester. Előbbi megnyitó beszédében kiemelte: mindig öröm lehet az új uszodában sportolni, amely már színvonalas felnőttversenyeknek is otthont adott. A legnagyobb azonban, amikor a soproni fiatalok hangjától hangos a medence,
A tornán a döntőben a budapesti UVSE szállt medencébe a jó erőkből álló szombathelyi AVUS együttesével, izgalmas, szoros mérkőzésen 8-8-as döntetlen született, majd következtek a négyméteresek és ezen a fővárosiak győztek 12-11-re. 
A harmadik helyért a Soproni VSE a KVP Nováky gárdáját 11-9-re győzte le jó játékkal - helyenként látványos gólokat elérve - és lett bronzérmes.
Végeredmény: 1. UVSE, 2. AVUS - Szombathely, 3. Soproni VSE, 4. KVP Nováky, 5. UKS Neptun Lódz, 6. UKS „Syrena” Palac Młodziey.
Különdíjasok. A legjobb játékos: Czibók Belián - AVUS, a legjobb kapus: Dávid Barna - UVSE, gólkirály: Aranyos Koppány - Soproni VSE. 
A jó szakmai munkának és a kiváló körülményeknek köszönhetően szinte minden korosztályban rohamosan fejlődnek a Soproni VSE fiataljai. A 2006-ban alakult egyesület jó ütemben halad, hogy felnőtt gárdája hamarosan az ob I-ben szerepelhessen.
Kovácsné Matyuga Rita, a Soproni VSE elnöke: 
„A hagyományteremtő torna nagyon jól szolgálta fiataljaink fejlődését, láthatjuk, hogy hol tartanak és a bajnokság véghajrájában mire lesznek képesek. Köszönettel tartozunk az önkormányzatnak, a szülőknek és a Soproni Vízmű vezetésének a támogatásért, és nem utolsó sorban a szakmai stábunknak az áldozatos, jó munkáért.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában