Labdarúgás

2024.04.28. 08:18

A győri ikerpár másik tagja is olasz csapathoz kerülhet az ETO FC-ből - helyszíni beszámolóval FRISSÍTVE

Több fiatal tehetség is tesztelnek az olasz Sassuolo együttesénél, akiket aztán a közeljövőben szereződtethet is a Serie A-ban jelenleg utolsó előtti gárda.

Kisalföld.hu

Csorba Noel (4) és Csorba Dominik (2) a magyar korosztályos válogatotban.

Egyikük a győri Csorba Dominik, aki jelenleg próbajátékon van Olaszországban, ő az ETO FC Győr játékosa - számolt be a sassuolonews.net, illetve a csakfoci.hu

A 17 éves és 183 centiméter magas (jobb)hátvéd az első csapatban egyelőre nem kapott szerepet Győrben, de rendszeresen kapta a meghívókat a magyar korosztályos válogatottakba. Olaszországi sorsáról hamarosan döntés születhet.

Érdekesség, hogy a játékos ikertestvére, az ugyancsak utánpótlás-válogatott védő, Csorba Noel idén februárban lett a Torino futballistája.

Dominik három napig volt a Sassuolóban, napi egy edzesen vett részt. A második nap a vasárnapi torinói meccsre készültek fel, taktikai edzés volt, ahol videózás után a csapat egymás között játszott meccset - küldte helyszíni beszámolóját a Csorba ikrek édesanyja, Csibrik Zsuzsa. - Megkérdezték tőle, ismeri-e a torinói Csorba Noelt? Hát persze, az ikertestvérem, válaszolta. Kérdezték tőle: milyen gyors? Azt válaszolta, pont olyan mint ő, csak ballábas. Végül is tényleg tükörikrek. Amúgy itt az edzés is szó szerint vérre ment, többen jöttek le a pályáról vérző sebekkel. A harmadik nap az U18 ellen játszottak felkészülési meccset. Az edzőközpont nagyszerűen felszerelt, szinte új létesítmény. Az U17-es csapat összetétele nemzetközi, van köztük brazil, finn és mindenféle náció. Dominik azt mondta: angolul beszélt velük a mister, vagyis a vezetőedző. Az öltözőben nagyon jó hangulat uralkodott. A csapattársakkal és a misterrel hamar megtalálta a közös hangot. Sokszor megdicsérték a teljesítményéért. Nagyon élvezte a próbajátékot, mert folyton éreztették vele hogy őt akarják. A vezetőedző is úgy vált el tőle, reméli, hamarosan találkoznak. Azért azt tudni kell, Dominak nem ez az első próbajátéka Seria A utánpótlásában. Február végén Bolognában volt, azzal kapcsolatban még nem kaptunk visszajelzést. Szerencsésnek érezzük magunkat, hogy az ETO nem állított akadályt, elengedte és lelkileg is támogatta őt. Nagyon korrekten viselkedtek velünk, köszönjük is nekik. Kiemelném Preszeller Tamást, aki a mentora az ETO-nál, továbbá Bognár Zsolt edzőt és Havas Mátét, az akadémia vezetőjét. Most Torinóban vagyunk a férjemmel, a mai nap érdekessége és nagy izgalma is, hogy a Sassuolo a Torino csapatával csap össze délután az U17-es bajnokságban. Ezen a meccsen múlik a Torino a playoffba jutása. Most 38 ponttal Torino a 6., Genoa 5. szintén 38 ponttal, a Parma 4. 39 ponttal. A Juventus az első a Sassuolo és a Bologna előtt. Egyébként Noelnek is emberpróbáló volt az első pár hónap Torinóban, mert nyolc meccsből csak négyen játszott, ami az ETO-ban és a Honvédnál soha sem fordult vele elő. A múlt heti Napoli elleni meccsen kezdő volt és nyolcvanöt töltött a pályán. Szorítunk ezerrel, hogy mindkét fiunk játszhasson a vasárnapi mérkőzésen és Olaszországban lássák, érdemes Győrből igazolni. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában