Kiválóak

2024.03.14. 08:33

Városi sportgála Mosonmagyaróváron: a sportdíj Pappné Varga Zsuzsannáé

Mosonmagyaróvár Város Sportdíját idén Pappné Varga Zsuzsannának, az Okay-Dance Sportegyesület alapító tagjának ítélték. A XX. Városi Sportgála keretében a legjobb sportolók mellett az edzők munkáját is elismerték a jubileumi eseményen.

Mészely Réka

A XX. Városi Sportgála a Haller Sport Majorette Egyesület táncával és az egyesületi zászlók bevonulásával nyílt meg a Flesch Központban, ahol levetítették a Lajta-parti település színes sportéletét bemutató kisfilmet. Egy perces néma csenddel emlékeztek meg a nemrég elhunyt 2004. évi Mosonmagyaróvár Város Sportdíjasára, Glaser Béla nyugalmazott testnevelőtanárra.

A Városi Sportgála legrangosabb elismerését, a Város Sportdíját Pappné Varga Zsuzsanna vehette át a polgármestertől.
A Városi Sportgála legrangosabb elismerését, a Város Sportdíját Pappné Varga Zsuzsanna vehette át a polgármestertől. 
Fotó: Kerekes istván

Négyszáz milliós támogatás

Árvay István mosonmagyaróvári polgármester köszöntötte a huszadik, jubileumi sportgála résztvevőit, külön köszönetet mondva a sportolók sikereiért a szüleiknek, családjaiknak, valamint az elkötelezett mecénásoknak. A városvezető kiemelte: csaknem négyszáz millió forinttal támogatják a sportegyesületeket és a sporteseményeket. Mint elmondta, az elmúlt tíz évben kiváló eredmények születtek. Elismerően szólt a szurkolókról, de a siker letéteményeseiről, az egyesületekről is.

Az elmúlt tíz évben kiváló eredmények születtek

Arról is beszélt, hogy Moson és Magyaróvár egyesítésének 85. esztendejében új szlogennel jelentkeztek: Mosonmagyaróvár megérint.

A városi sportgála szép alkalom, hogy a nagyokra is emlékezzenek

Az emlékezés és hagyományőrzés fontosságára hívta fel a figyelmet beszédében dr. Iglódi Endre, a Magyar Olimpiai Akadémia elnöke, aki megemlékezett első, magyaróvári kötődésű olimpikonunkra, Bauer Rudolfra, felelevenítette a MOGAAC sikeres évtizedeit, és tisztelgett az itt született olimpikonok és neves sportolók előtt is. 

A városi sportgálán ezúttal is számos díj talált gazdára. A beérkezett jelöléseket egy öttagú Bíráló Bizottság értékelte: Dr. Gyömörei Tamás egyetemi docens, a győri Széchényi István Egyetem Testnevelés és Sportközpontjának vezetője, Staár Katalin, a Társadalmi Kapcsolatok Bizottságának elnöke, Hoffmann Gergely sportmenedzser, Szeitz Tibor sportújságíró és Iváncsics János, sportért felelős alpolgármester. 

Kitartásért! és Fair Play díj

A Mosonmagyaróvári Éltes EGYMI Összhang című műsorszáma után elsőként a Kitartásért! díjat adta át Iváncsics János alpolgármester Simon Bencének, Mosonmagyaróvári Atlétikai Club sportolójának, aki 2014 áprilisa óta igazolt versenyzője az igazolt versenyzője az egyesületnek. A Fair Play díjat a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club Sportegyesület U14 csapata érdemelte ki. 

Elismerések a legjobbaknak

Az Év Tánccsoportja díjat a Royal Kolibri Tánc Sportegyesület „The Bond” fantázianevet viselő csapata vehette át Kránitz László önkormányzati képviselőtől. 

Az Év utánpótlás csapata díját Duducz Tibor sportújságíró adta át a Credobus Mosonmagyaróvár U14 csapatának. 

Az Attitude Balett Stúdió fergeteges táncprodukcióját követően Az Év Utánpótlás fiú sportolójának, Demkó Mátyásnak, a Mosonmagyaróvári Vízisport Egyesület Evezős Szakosztályának korosztályos magyar válogatott versenyzőjének tapsolhatott a közönség, díját Fehérné dr. Bodó Mariann címzetes főjegyző adta át. 

Az Év Utánpótlás lány sportolója idén Lobitz Adél, a Mosonmagyaróvári Chang Shaolin Kung Fu Sportegyesület versenyzője, aki elismerését Staár Katalintól, a Társadalmi Kapcsolatok Bizottságának elnökétől vehette át. 

Az Év diákolimpikonja elismerést Frauhammer Csaba önkormányzati képviselő adta át Demkó Jankának, a Mosonmagyaróvári Kossuth Lajos Gimnázium 9-es tanulójának, a Mosonmagyaróvári Vízisport Egyesület Evezős Szakosztályának egyik legeredményesebb diákolimpikon sportolójának. 

A Royal Kolibri TSE mozgalmas koreográfiákkal érkezett a Flesch Központ színpadára. Köszöntötték a jubiláló Galgócziné Bálint Mártát, a mosonmagyaróvári Móra Ferenc Általános Iskola testnevelő tanárát. 

Az Év parasportolója idén Nagy Réka, a Mosonmagyaróvári Atlétikai Club parasportolója, díját Pausits István, a Szociális és Egészségügyi Bizottság elnöke adta át. Az Év masters sportolója Meszlényi Gábor, a VI-GÓ Sportegyesület elnöke, díját Németh Sándor önkormányzati képviselőtől vehette át. 

Az 25 éves jubileumát ünneplő Okay Dance tavaly szerepelt a horvátországi Porecsben a Dance Star Világbajnokságon, ebből adtak most ízelítőt a sportgálán. 

Csapatjátékosok

Dr. Iglódi Endre adhatta át az Év csapata díjat a Motherson Mosonmagyaróvár felnőtt kézilabdacsapatnak. A díjat átvevő Tóth Eszter csapatkapitány kiemelte: egy új feladat előtt állnak, egy óriási siker kapujában, utalt a lányokra váró szombati mérkőzésre. Az Év női csapatjátékosa is az MKC-ból került ki: Stranigg Zsófia, míg a férfiaknál Kámán Bálintot, a MOGAAC DSE Egyetemi Kosárlabda csapat csapatkapitányát jutalmazták. 

Értéket teremtettek

Dr. Gyömörei Tamástól vehette át elismerését az Év férfi sportolója, Tonomár Edvárd András, a Mosonmagyaróvári Chang Shaolin Kung Fu Sportegyesület sportolója. 

A TwirlinGirls tagjai, Faludi Szilvia és Jerabek Csenge mozgalmas görkoris műsorszáma után folytatódott a díjazás. Árvay István az edzői emléklapok átnyújtását követően Az év edzője elismerést adhatta át, idén két személynek is: Gyurka Jánosnak, a Motherson Mosonmagyaróvár edzőjének és Sehr Miklós Balázsnak, az MVSE edzőjének. 

Nemcsak szintet léptünk, értéket is teremtettünk

 – hangsúlyozta Gyurka János, köszönetet mondva a támogatóknak és szurkolóknak. Sehr Miklós Balázs pedig a szülői segítséget köszönte meg, továbbá a nagyszerű sportolókat is köszöntötte.

A városvezető gratulált az Év sportegyesületének, mely ezúttal a VI-GÓ SE lett, a díjat Meszlényi Gábor elnök vette át. 

A csillogó szemekért

A gála legrangosabb elismerését, a Város Sportdíját Pappné Varga Zsuzsanna vehette át a polgármestertől. A koreográfus, az idén 25 éves Okay Dance Sportegyesület alapító tagja, edzője a kitüntetést a tehetséges gyermekek mozgás- és tánckultúrájának fejlesztése, felkészítésük iránti elhivatott, több évtizedes edzői munkája elismeréseként érdemelte ki. A díjazott, mint mondta, a legnagyobb öröm azoknak, akik gyerekekkel foglalkoznak, ha azok boldogan, csillogó szemekkel járnak az edzésekre. 

Befejezésként a Made in Hungária című zenés játékból készült összeállítást láthatta a közönség. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában