Női kosárlabda

2024.03.09. 20:04

NB I – Már győztesnek tűnt a SERCO UNI Győr, de a legvégén jött a dráma – galéria

Óriási csatát hozott az első és a második helyezett rangadója. Végig kiegyenlített mérkőzésen végül Lelik Réka dudaszós triplája a vendég diósgyőriek 75–74-es sikerét eredményezte.  

Kisalföld.hu

Végül nem Dombaié lett a győztes kosár a rangadón.

Fotó: Nagy Gábor

SERCO UNI Győr–DVTK-HUN Therm 74–75 (19–24, 21–14, 14–11, 20–26)

Győr, NB I-es női mérkőzés, 800 néző. V.: Praksch, Cziffra, dr. Németh P.

UNI Győr: Dubei 9/3, DOMBAI 21/3, Carleton 9, Gyöngyösi 6, GOREE 8. Cs.: ANIGWE 14, BACH 7/3, Török Á., Molnár L., Hegedűs. Edző: Cziczás László.

DVTK: AHO N. 5/3, Aho T., CHARLES 10/6, JOVANOVIC 17/9, Tadic 7. Cs.: Kányási 11/6, GRIGALAUSKYTE 5, LELIK 17/12, Tenyér, Oláh 3/3. Edző: Völgyi Péter.

Destiny Slocum és Ruff-Nagy Dóra nélkül lépett pályára a győri csapat, az amerikai kisebb sérülés, a magyar válogatott irányító betegség miatt nem állt rendelkezésre. A DVTK nyilván csalódottan érkezett Győrbe, hiszen nem sikerült bejutnia az Euroliga Final Fourba.

 

A végi kiegyenlített találkozó első félidejében szinte végig a vendégek vezettek, a második negyed hajrájában viszont átvette a vezetést a SERCO UNI Győr (40–38). Hol nagyobb, hol szűkebb lett a győriek előnye a harmadik negyedben, és a negyedikben is sokáig hasonlóan alakult a játék képe. Az igazi izgalmak a legvégén jöttek, amikor 35 másodperccel a vége előtt 72–69-nél Jovanovic triplával egyenlített, sőt, még egy büntetőt is dobhatott, ami azonban kimaradt. A túloldalon kimaradt a dobás, Dombai viszont leszedte a lepattanót, és hat tizedmásodperccel a vége előtt betalált, úgy tűnt, az lesz a győztes kosár, de Lelik másként gondolta, szinte a félpályáról dobott triplát, amivel megnyerte csapatának a mérkőzést.

Nyilatkozatok

Cziczás László: – Szememben a DVTK egy Euroliga Final Fouros csapat, örülök, hogy hazai pályán ki-ki meccset tudtunk játszani velük. Irányító nélkül kellett kosaraznunk, de jól megoldották a feladatot a többiek, többen is erőn felül teljesítettek. Tanulni kell ezekből a hibákból, ami nem az első volt idén, az EL-ben is veszítettünk utolsó pillanatokban így meccset. Ezt gyakorolni, modellezni kell az edzésen, hogy máskor ilyen helyzetek végén mi örüljünk. Jó hangulat volt, köszönjük, hogy ennyien kijöttek, reméljük, a jövő héten még többen lesznek, még jobb hangulat lesz a lelátón, és mi örülhetünk. A tavalyi és az idei szereplésünket szeretnénk megfejelni egy kupadöntővel.

Dombai Réka: – Csalódott vagyok egy kicsit. Sok hármast kaptunk, erre pedig készültünk a héten, mégsem tudtuk levédekezni. Nehéz volt így irányítók nélkül játszani, de összességében elég jól megoldottuk a feladatot. Készültünk tovább, a kupában vissza akarunk vágni a DVTK-nak.

Völgyi Péter: – Több szempontból is érdekes meccs volt, kíváncsi voltam, hogyan reagál a csapat a héten történtekre, túltette-e magát az Euroliga-vereségen. Az elején kicsit akadozott a játékunk, de ha kicsit jobban dobunk, nagyobb különbségre is szert tehettünk volna. A győri csapat a folytatásban megmutatta miért is áll a második helyen, húzott egy nagyot a védekezésén, erre nem jól reagáltunk, de aztán tudtunk változtatni, távolról is és gyűrű alól is betaláltunk, örülök a veretlenségnek

Lelik Réka: – Fáradtan kezdtünk, nehéz periódus közepén vagyunk. Sikerlt mindent megtennünk, voltak hibáink, ezeken dolgozni kell, de örülök, hogy meg tudtuk őrizni a veretlenségünket.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában