Női kézilabda

2024.03.28. 07:30

NB I – A Vasast fogadja a Motherson Mosonmagyaróvár – videó

A Motherson Mosonmagyaróvár–Vasas NB I-es női kézilabda-mérkőzés csütörtökön 18 órakor kezdődik.

Kisalföld.hu

Varga Emíliáék számára fontos a győzelem.

Fotó: mkcse.hu

Hosszú menetelést zár le a Motherson Mosonmagyaróvár a Vasas elleni bajnoki mérkőzéssel. Gyurka János együttese január óta tizenöt tétmérkőzést játszott a magyar bajnokságban, a Magyar Kupában és az Európa Ligában. Innentől a bajnoki folytatásra kell koncentrálni a csapatnak, ahol a lányok célja az, hogy a szezon végén a dobogón zárjon a csapat. Ehhez az újoncként jól szereplő Vasas ellen kötelező a győzelem.

„A Vasas erős, fiatal csapat – mondta Varga Emília. – Sokat futnak, erre is fel kell készülnünk. A hibák számát a lehető legalacsonyabban kell tartanunk, és bár csak három hét múlva lesz a Debrecen elleni rangadó, ez is felkészülés arra a találkozóra. Győzni kell az angyalföldiek ellen.”

Szemerey Zsófi az egész szezonban nagyszerűen teljesít. A válogatott kapus a Beszterce elleni párharc során 31 védést mutatott be a két mérkőzésen.

„Nagyon sajnáljuk, hogy így alakult az Európa Liga-párharc, és nem tudtunk bejutni a négyes döntőbe – ezt már Szeremery Zsófi mondta. – Szerintem több volt a csapatban, és a két meccs is azt mutatta, hogy nüanszokon múlt a továbbjutás. Az ellenfél kihasználta a hibáinkat, ez volt a kulcs a párharcban. Ennek ellenére büszke vagyok a lányokra, a mérkőzéseket is átbeszéltük, de nem szeretnénk a sebeinket nyalogatni. Jön a Vasas elleni bajnoki, ami biztosan nem lesz könnyű találkozó. Az angyalföldiek már megmutatták az erősségeiket a szezonban. Nem szabad túlgondolnunk a dolgokat. Jó lenne élvezni a játékot, felszabadultan kézilabdázni, és behúzni a két pontot.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában