Női kézilabda

2024.02.14. 08:30

Megyei rangadó – Visszavágna a Győri Audi ETO KC a Motherson Mosonmagyaróvárnak – videók

Szerdán 18.30 órakor az Audi-ETO a Motherson Mosonmagyar­óvárt fogadja az Audi-arénában. A megyei rangadó első félidejét az m4sport.hu, a másodikat az M4 Sport élőben közvetíti.

Kisalföld.hu

Ősszel a mosonmagyar­óváriak saját csarnokukban hatalmas meglepetésre 33–30-ra legyőzték a győrieket, így jelenleg lépéselőnyben vannak a címvédővel szemben a kézilabda NB I-ben. Mindez azt is jelenti, hogy a helycseréhez nem elég „csak” nyernie a megyei rangadón az Audi-ETO-nak, minimum négy­­­­gólos siker kell ehhez.

Megyei rangadó
Megyei rangadó – Bruna De Pauláékat (fehérben) ősszel nagy meglepetésre megállították Albek Annáék.
Fotó: Kerekes István

Ulrik Kirkely vezetőedző és Veronica Kristiansen is tudja: a győzelemhez a legjobb formáját kell nyújtania a ­­csapatnak.

„Tisztában vagyunk azzal, hogy a Mosonmagyaróvár milyen játékminőséget képvisel. Nemcsak a magyar bajnokságban, hanem az Európa-ligában is jól szerepelnek. Minden bizonnyal nagy erőbedobással lépnek pályára szerdán, ezért nekünk magas szintű kézilabdát szükséges játszanunk” – nyilatkozta Ulrik Kirkely.

„Az lesz a legfontosabb, hogy a saját játékunkra fókuszáljunk, mert kemény mérkőzésre készülünk, ezért mindennek működnie kell. Jól kell teljesítenünk. A csapaton belül harcra késznek érezzük magunkat. Arra törekszünk, hogy újból a legjobbunkat nyújtsuk, és arra koncentrálunk, hogy együtt, közösen harcoljunk az eredményekért” – mondta Veronica Kristi­ansen.

Megyei rangadó – Újra meglepné az MKC a zöld-fehéreket

A Motherson MKC nincs a legjobb formában, hiszen a Sola ellen az Európa-ligában hazai pályán kaptak ki (29–34), de most nyilván mindent megtesznek azért, hogy újra meglepjék a zöld-fehéreket.

„Biztos vagyok benne, hogy a győriek szeretnének visszavágni az őszi vereségért – mondta Tóth Eszter, az MKC csapatkapitánya. – Az mindannyiunk számára nagyon emlékezetes csata volt. Ebben az erőltetett menetben kevés idő van felkészülni, de szeretnénk jó mérkőzést játszani a bombaerős ETO-val. A mentális fáradtság azért érezhető a csapaton, de a szakmai stáb segítségével ezen megpróbálunk átlendülni.”

„Hazai pályán biztosan még inkább szeretnének javítani, ezért különösen nehéz mérkőzésre számítok – ezt már a csapat irányítója, Tóth Gabriella mondta. – Biztosan nagy lesz a tempó, de megpróbáljuk a saját játékunkat, akaratunkat érvényre juttatni. Most csak ez a mérkőzés lebeg a szemünk előtt, nem azzal foglalkozunk, mi lesz a szezon végén. Minden meccsen küzdünk, harcolunk, ez most sem lesz másként.”

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában