Női kézilabda

2024.02.19. 13:41

Holland beállóval erősít a Motherson Mosonmagyaróvár

A Motherson Mosonmagyaróvár női kézilabdacsapata kétéves szerződést írt alá a holland válogatottban is bemutatkozó Pipy Wolfsszal.

Kisalföld.hu

Pipy Wolfs nagy reményekkel érkezik Mosonmagyaróvárra.

A 21 éves beállós – aki jelenleg a spanyol Atticgo BM Elche csapatát erősíti – a jövő szezontól Faragó Luca társa lesz ezen a poszton, és a Pásztor Noémi távozásával a poszton keletkezett űrt próbálja majd betölteni.

„Azért választottam a Mosonmagyaróvárt, mert úgy érzem, ez az a csapat, ahol játékosként sokat fejlődhetek – mondta el Pipy Wolfs. – Az már korábban is biztos volt, hogy elhagyom Spanyolországot. Amikor megkeresett a Mosonmagyaróvár nagyon jó előérzetem támadt, beszéltem az edzővel is, aki elmondta, szívesen dolgozna velem, így nem kellett sokáig gondolkodnom a válaszomon. Számomra nagyon fontos, milyen a közeg. Elengedhetetlen, hogy jól érezzem magam egy csapatban, és úgy tudom, hogy az MKC-nál nagyon összetartó a társaság, remélem, engem is befogadnak majd.”

 

Az Elche – a Bera Berát és a Malagát megelőzve – jelenleg vezeti a spanyol bajnokságot, az Európa-kupában pedig ott van a legjobb nyolc között.

„A kemény munka, a fejlődés motivál igazán, és az, hogy mérkőzésről mérkőzésre jobb legyek. Kiskorom óta arról álmodozom, hogy olimpiai sportoló legyek, ez plusz motiváció számomra. Rengeteg energiát ad az is, ha hallom a szurkolókat buzdítását a pályán, úgy hallottam, Mosonmagyaróváron fantasztikus a közönség. Sajnos személyesen még senkit nem ismerek a csapatból, de a nyelvet már most nekiálltam tanulni. Be kell valljam, nem egyszerű, de szeretném, ha legalább néhány kifejezést már tudnék, mire Mosonmagyaróvárra érkezem.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában