Szombaton tétmeccs

2023.11.23. 13:49

Az észak-komáromi Bölcskei Csaba ringbe száll a magyar bajnoki övért

Mondhatni az utcáról rángatták be az edzőterembe az észak-komáromi Bölcskei Csabát, aki azóta számos bajnoki címet szerzett, több nemzetközi versenyen aratott sikert, most szombaton pedig Székesfehérváron száll ringbe a középsúlyú magyar bajnoki övért.

Szinak Evelyn

„9-10 éves lehettem, sokat csavarogtam az utcán. Mondhatni onnan vittek le a terembe és ott ragadtam. A bokszról úgy tartják, hogy a szegények sportja. Édesanyám egyedül nevelt, nem volt arra pénzünk, hogy fizessünk az edzésekért, a bunyó pedig ingyen volt. Édesapám birkózott, szerette volna, ha én is birkózó leszek, de még csak ki sem próbáltam. Az én sportom a boksz lett. Félős gyerek voltam, azonban a boksznak köszönhetően megerősödtem” – mesélte a 29 éves észak-komáromi Bölcskei Csaba, akinek olyannyira a vérében volt a bunyó, hogy amatőrben ötször lett szlovák bajnok, kétszer az év sportolója, benne volt a válogatott keretben és több nemzetközi versenyt is megnyert az évek során.

Bölcskei Csaba számára a boksz kiutat és jelentőséget jelentett. A szombati mérkőzésen az észak-komáromi harcos mindent megtesz majd a győzelemért. Fotók: Bölcskei Csaba

A szorgalom mellett rengeteget köszönhetek a régi edzőimnek, a családomnak. Soha nem úgy tekintettem az edzésekre, a felkészülésekre, hogy ezzel lemondok valamiről vagy, hogy ezzel áldozatot hozok. Kiutat jelentett és segítséget. Ennek köszönhetően tudtam hozzájárulni a családi kasszához. A siker pedig ismertséget hozott, hatással volt az egész életemre. A boksznak köszönhetem, hogy ma itt vagyok

 – mondta Csaba, aki arra is kitért, hogy bizony a boksz a világ legnehezebb sportja, ami tele van kihívással, de pont ez adja meg a szépségét.

Egy hónappal ezelőtt pedig egy visszautasíthatatlan felkérést kapott, mégpedig azt, hogy november 25-én Székesfehérváron szálljon ringbe a középsúlyú magyar bajnoki övért.

„Ez egy óriási presztízs, hiszen nem kérnek fel akárkit arra, hogy bajnoki övért bokszoljon. Mindez egy hatalmas megtiszteltetés számomra, rengeteg serlegem és kupám van, egy bajnoki öv azonban még hiányzik a gyűjteményből. Sok időm ugyan nem volt a felkészülésre, de edzésben voltam, ezért aztán igent mondtam” – tudtam meg az észak-komáromi harcostól.

A kupák, serlegek, érmek gyűjteménye hatalmas, de a bajnoki öv még hiányzik a kollekcióból.

Csaba az elmúlt hetekben extra üzemmódba kapcsolt, reggelente futott, míg napjában egyszer, néha pedig kétszer is edzők segítségével készült a szombati meccsre.

„Az ellenfelemről annyit tudok, hogy rutinos bunyós és idősebb nálam. Bevallom, hogy izgulok, de már nagyon várom, hogy ringbe szállhassak. Természetesen győzni szeretnék és övvel hazatérni. Amennyiben ez sikerül, én leszek a világ legboldogabb embere. A család, a barátok, az ismerősök mind mellettem állnak, én pedig egész Komáromot képviselem majd a szorítóban” – mondta végezetül Csaba, majd hozzátette, hogy ha szombaton ő lesz a jobb, akkor az idei év hátralévő napjait pihenéssel tölti majd és csak jövőre vállal meccset. A fő célja pedig az lesz, hogy ha megszerzi, akkor magánál is tartsa az övet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában