kisalfold.hu videó

2023.09.07. 16:34

Pénteken mindenki előtt kinyit a Magyar Vilmos Uszoda Győrben - fotók, videó

Elkészül, péntektől pedig már fogadja is az úszni vágyókat Győrben a mintegy kétszáz millió forintból felújított, korszerűsített Magyar Vilmos Uszoda.

Ollári Gergely

Csütörtökön sajtóbejárást tartottak a komplexumba, és ingyenes uszodanapot tartottak gyermekeknek, akiket előadások, játékok, vicces úszásoktatás, babaúszás is várt.

Fotók az uszodáról

Dr. Dézsi Csaba András polgármester, Radnóti Ákos és Szeles Szabolcs alpolgármesterek, valamint Nagy Gergely László, a Győr Projekt kft. ügyvezető igazgatója tartott sajtóbejárást csütörtökön a Magyar Vilmos Uszodában.

Videó

A komplexumot korábban azért zárták be, mert többek között a medence fóliája kiszakadt, a víz befolyt alá, büdösödött, fertőzött. Aztán épület teljes állapotát felülvizsgálták, és egyértelművé vált: az uszoda komoly korszerűsítésre szorul, hogy biztonságosan, takarékosan és higiénikusan üzemeljen. A mintegy kétszáz millió forintból megújult komplexumban korszerűsítették a nagy és a tanmedencét. Az alagsort rendbe tették, a gépházat modernizálták, majd a tető felújítása következett. Emellett energia takarékos lámpák kerültek fel az épületben, és a tetőn lévő napelemeket is kicserélték. A szakemberek tisztasági festést is végeztek, az épületben található lépcsőket, zuhanyzókat cserélték. Emellett megújultak a medencetérben található radiátorok, és napokon belül a lakossági öltöző szekrények teljes cseréje is megvalósul. A forrást egy pályázat, az önkormányzat és a Győr Projekt Kft. biztosította.

Az uszodát péntektől hivatalosan is használhatják. Az épület napi kapacitása körülbelül nyolcszáz fő, amit az uszodát bérlő sportegyesületek is igénybe vehetnek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában