Fűzy Ákos-Tapodi Péter-emlékmérkőzés

2023.09.08. 19:47

Hat ponttal kapott ki a SERCO UNI Győr női kosárlabdacsapata a London Lionstól – galéria

Brit siker született az egyetemi csarnokban

Kisalföld.hu

Dombai Réka több hónap kihagyás után léphetett pályára.

Fotó: Nagy Gábor

SERCO UNI Győr–London Lions 76–82 (22–25, 21–20, 23–16, 10–21)

Győr, Fűzy Ákos-Tapodi Péter-emlékmérkőzés, 500 néző. V.: Benczur, Tőzsér, Jankovics.

SERCO UNI Győr: Slocum 15/9, Dubei 13/9, Török Á. 4, Gyöngyösi 5/3, Goree 18/6. Cs.: Dombai 13/3, Ruff-Nagy D. 8/6, Molnár, Küllős. Edző: Cziczás László.

London Lions: Beckford-Norton 6, Kataintic 6, Syntsina 15/9, Winterburn 25/6, Wilkinson 10. Cs.: Meyers 4, Cox, Landrum 16/3. Edző: Stella Kaltsidou.

Hullámzó mérkőzésen hol egyik, hol másik csapat volt előnyben. A legvégén a londoniak örülhettek.

 

Cziczás László: – Továbbra is még a fizikai munkán van a hangsúly, az eredmény most másodlagos,  ettől függetlenül kicsit szomorú vagyok, hogy mégsem sikerült nyerni. Sokat kell még dolgozni, de ahogy bővül a rotációs lehetőség, és jönnek vissza a játékosok, remélhetőleg úgy lesz egyre jobb a játék. Aminek nagyon örülök, hogy ennyi néző kilátogatott a mérkőzésre. Köszönjük nekik a szurkolást.

Dombai Réka: – Kedden kaptam zöld utat, hogy már teljes intenzitással edzhetek, így eméltem, hogy pályára lépek. Nagyon jó volt majdnem négy hónap után játszani. A lábammal nem volt gond, egy kicsit elfáradtam, de bízom benne, idővel egyre jobb lesz, ahogyan a csapat játéka is.

A legjobbakat díjazták

A hagyományoknak megfelelően az emlékmeccs előtt és a szünetben a klub jutalmazta a korosztályok legjobb játékosait. Az év edzőjének járó Tapodi Péter-emlékdíjat Gálosné Farkas Andrea, a legjobb utánpótlás játékosnak járó Fűzy Ákos-emlékdíjat – megosztva – Gálos Hanna és Rigó Dorina, míg a Győri Kosárlabdáért-díjat dr. Gyömörei Tamás, a győri Széchenyi-egyetem Testnevelési és Sportközpontjának vezetője vehette át.
A korosztályok legjobbjai Márkus Gerda, László Laura, Lencse Natália, Sántha Maja (U11), Tapodi Tamara, Patyi Rebeka (U12), Gaál Hajnalka (U13), Bélafalvi Dóra (U14), Lép Izabella (U16), Sághi Kata (U18), Küllős Kíra (3x3), Németh Nelli, Tóth Noémi (legjobban fejlődő játékosok),  Bánszegi Borbála (MEFOB) és Szűts Boglárka (NB I/B) lettek. A tatai partnerklubból Orsós-Bogdán Lívia (év edzője), Köblös Koppány (U11), Cseh Ákos (U12), Csanki-Puss Léna, illetve Szalai Gergely (U14), Molnár Tamás (U16), Bittmann Bence (U18) vehetett át elismerést.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában