Kézilabda

2023.08.24. 21:36

Szezonnyitó szurkolói ankét: újabb két évre a Motherson a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club névadó szponzora - Fotók

Az NB1-es felnőtt csapatot és a szakmai stábot a szezonnyitó szurkolói ankéton a Wittmann parkban mutatták be csütörtökön este.

Mészely Réka

Fotó: Kerekes István

Színes füst felvezetéssel, trombitaszóval vonult be a Wittmann parkba a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club NB1-es felnőtt csapata és szakmai stábja csütörtökön este. Szezonnyitó szurkolói ankétra várták az érdeklődőket.

Az egybegyűlteket Szász-Fejér István, az MKC klubigazgatója köszöntötte.
– Hetek óta szervezzük ezt a rendezvényt. Sok mindenkinek tartozunk köszönettel – hangsúlyozta a klubigazgató. Kiemelte: "A Motherson Mosonmagyaróvári KC neve egy jól csengő név. Nagyon fiatal klubról van szó. 2024-ben, jövőre leszünk 10 évesek. Évek óta az élmezőnyben vagyunk. Ebben az idényben harmadszor számolnak velünk az Európa Ligában is."
Szász-Fejér István hozzátette: a Motherson három éve a felnőtt csapat névadó szponzora. Mostantól két évig nem csak a felnőtt csapat névadó szponzora, hanem a klubé is, azaz mostantól az utánpótlás csapatok is a bajnokságokon a legnagyobb mosonmagyaróvári vállalkozás nevét viselik.

Büszkék vagyunk rátok! 

– szólt az lányokhoz és a szakmai stábhoz Tibori Pál-Levente, a Motherson cégcsoport Kelet-Európáért és Németországért felelős alelnöke. Aláhúzta: a Magyarországon többezer munkatársat foglalkoztató Motherson egy értékrend, egy közösség, egy család.

Az alelnök szerint egy újabb mérföldkőköz érkeztek, egy új szezonhoz.

A kétéves szerződés aláírása után Szász-Fejér István egy dedikált mezt ajándékozott Tibori Pál-Leventének, aki pedig egy Motherson zászlóval készült a csapatnak.
Az eseményen a klubigazgató köszönetet mondott a kisebb és nagyobb támogatóknak, kiemelten a mosonmagyaróvári önkormányzatnak, valamint a szurkolóknak, a közönségnek.

A szurkolói ankét lehetőséget nyújtott a bemutatkozásra is. A felnőtt csapatot a szezonban öt új játékos erősíti: Hadfi Gréta, Horváth Szofi, Schatzl Natalie, Udvardi Laura és Varga Emília, akik örömüket fejezték ki, hogy mosonmagyaróvári színekben játszhatnak. 

Tóth Eszter, az MKC csapatkapitánya arról beszélt, hogy nehéz alapozáson vannak túl, voltak hátráltató tényezők, többen megsérültek, meg nem játszhattak annyi meccset, amennyit szerettek volna. Ugyanakkor hozzátette: "Éhesek vagyunk!"

"Okos, céltudatos, eredménycentrikus játékosaink vannak" – szólalt meg a büszkeség Gyurka János vezetőedzőben, aki arról beszélt, hogy a lányok felkészülését sok minden megelőzte, elemeztek, illetve meghatározták, merre akarnak menni és miből nem engednek.

A város nevében Iváncsics János alpolgármester mondott köszönetet mindazoknak, akik tettek a tíz éve megfogalmazott álomért, hogy NB1-es női kézilabdacsapata legyen Mosonmagyaróvárnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában