Három elsőséggel zártak

2023.07.09. 18:34

Győri sikerek az evezősök országos bajnokságán

Az evezősök idei, 124. országos bajnokságának vasárnapi zárónapján két GYAC aranyéremnek lehetett örülni.

kisalfold.hu

Szabó Bence három bajnoki címmel zárt.

Fotó: MW-archív

A hazai szövetség eredményközlő oldala szerint a férfiaknál a győriek könnyűsúlyú kormányos nélküli kettese ért be elsőként, így Gasztonyi Péter László és Szabó Bence egyaránt három-három bajnoki címmel gazdagodott. Könnyűsúlyú kétpárban a Kertész Keve Kolos, Tamás Bence duó a délelőtti előfutamban még másodikként ért célba a győri Szigeti Roland és Szőllősi Balázs mögött, ám a délutáni finálét már magabiztosan nyerték a győri hajóegység előtt.

A nyolcasoknál a Győri AC női csapata – Angyal Zsófia, Bencsics Hella, Fazekas Fanni, Fehérvári Eszter, Füzi Boglárka, Füzi Zsófia, Holpert Eszter, Sándor Zsófia és Csiza-Pák Luca kormányos összetételben – állhatott fel a dobogó felső fokára.

Az összesített pontverseny alapján idén is a Győri AC lett a legeredményesebb, a klub vezetőedzője, Alföldi Zoltán pedig a legsikersebb felnőttedző. Az ezekkel a címekkel járó vándorserlegeket Papp Oszkár szakosztályvezető vette át.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában